Politika

Odbijena Vujovićeva inicijativa za slučaj “Ramada”

Javnost je u prethodnom periodu, kroz reagovanja poslanika Mladena Bojanića, upoznata sa slučajem u kojem je skup Socijaldemokrata, partije Ivana Brajovića, u hotelu “Ramada“ navodno plaćen iz sredstava Direkcije za željeznice Crne Gore.

Radnica hotela “Ramada“, majka samohrane djece, koja je Bojaniću predala račune dobila je otkaz.

Da li se u konkretnom slučaju radi o zloupotrebi državnih resursa pozabavila se Agencija za sprečavanje korupcije.

Takođe, potpredsjednik Vlade Milorad Vujović insistirao je da se ovaj slučaj rasvijetli i da se utvrde sve relevantne činjenice do kraja.

U tekstu njegove inicijative navedeno je da se nada da neće doći do pokušaja zataškavanja skretanjem s teme i pravdanjem postupka poslodavca od strane vladajuće partije.

“Osoba koja je zaslužna za otkrivanje plaćanja partijskih skupova Socijaldemokrata Crne Gore sa računa Direkcije za željeznice umjesto da dobije nagradu od ove države i društva, ostala je bez posla. Tačnije, poslodavac joj pod pritiskom nije produžio ugovor o radu. Ovaj slučaj treba da dobije tretman kakav zaslužuje jer se čini da se afera “Snimak” opet ponavlja”, saopšteno je iz kabineta Vujovića.

U inicijativi se takođe tražilo da se Ministarstvo saobraćaja obaveže da do naredne sjednice Vlade dostavi izvještaj o utrošku sredstava Direkcije za željeznice vezano za zakup prostora u hotelu Ramada u kontekstu navoda o zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, te da Specijalno državno tužilaštvo, Agencija za sprječavanje korupcije, Državna revizorska institucija i ostali nadležni organi slučaj “Ramada” uzmu u prioritetno razmatranje i odlučivanje kako bi se u nakraćem roku utvrdilo činjenično stanje i na taj način dao doprinos jačanju povjerenja u demokratski izborni proces.

Slučaj “Ramada” pod lupom je i specijalnog tužioca Milivoja Katnića. 

Send this to a friend