Politika

Omladina SD-a : Ponovo pokrećemo platformu SD9

„Predstavnici omladinskih organizacija socijaldemokratskih partija su tokom radnog vikenda posjetili Parlament, sastali se sa predsjednikom Partije evropskih socijalista (PES) Sergejom  Staniševim i potpredsjednikom  grupe socijalista i demokrata u Evropskom Parlamentu, Knutom Fleckensteinom. Međunarodna sekretarka OSD-a, Mira Radović je  iskoristila priliku da sa njima razgovara o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i o predstojećim izborima“, navodi se u saopštenju SD-a.

Kažu da su povod za posjetu bila dva velika događaja za Omladinu SD Slovenije, i to  Kongres Mladog foruma SD Slovenije i proslava 120 godina socijaldemokratije, a međuvrijeme je iskorišćeno za konstruktivan razgovor i ponovno pokretanje platforme SD9 koja je započeta prije par godina.

„Zagovarajući politiku otvorenosti i dostupnosti svima koji gaje istinske socijaldemokratske vrijednosti, Omladina Socijaldemokrata želi da nastavi da gradi partnerski odnos sa socijaldemokratskom omladinom iz regiona. Kako je Omladina uvijek bila uporište progresivnih, izvornih socijaldemokratskih ideja, sigurni smo da uz dobru saradnju i zajednički rad možemo napraviti kvalitetnu platformu koja će osnažiti status svih mladih  socijaldemokrata na Balkanu i omogućiti im bolje uslove za funkcionisanje. Raduje me to što smo na kraju sastanka zaključili da postoji potreba za saradnjom i da je na nama da prevaziđemo potencijalne probleme i stvorimo prostor  gdje će se  glas socijaldemokratskih omladinaca jače i dalje čuti”, poručuju iz Omladine Socijaldemokrata Crne Gore.

 

Send this to a friend