Politika

Omladina SD u Gusinju performansom “otvorila” zgradu Opštine

To je, ističe Omladina Socijaldemokrata Gusinja, samo jedan u nizu razloga zbog kog ukazuju na potrebu održavanja lokalnih izbora u Gusinju, paralelno sa onim u Kotoru i Budvi koji su zakazani za 16. oktobar, zbog nefunkcionisanja opštine Gusinje koje traje duži vremenski period.

“Simboličnim presijecanjem željeli smo da podsjetimo lokalnu vlast da Gusinje i  dalje nema smještajni kapacitet za opštinsku administraciju, a samim  tim ne postoje ni pretpostavke za njenim normalnim funkcionisanjem i pružanjem usluga građanima. Već više godina, mještani čekaju na to da se zgrada napravi i time stvore uslovi da se neke opštinske službe formiraju”, navodi Omladina SD Gusinja.

Kako naglašavaju, svjesni su sve više izraženog talasa iseljavanja mještana iz tog kraja, pogotovo mladih ljudi, što je, kako kažu, za očekivati “jer ukoliko građanima ne obezbijedite uslove za rad i opstanak, ne možete ih zadržati da tu žive”.

“Ne očekujemo da izgradnja zgrade, koja je jedan od prioriteta i važan preduslov normalnog funkcionisanja  lokalne administracije i servisiranja njenih potreba, bude završena ubrzo, te poručujemo da su izbori jedino rješenje da se situacija u Gusinju promijeni na bolje, a u tim promjenama će Socijaldemokrate imati veoma značajnu ulogu, o čemu svjedoči podrška građana”, navode iz Omladine Socijaldemokrata Gusinja.

Send this to a friend