Politika

Omladina Socijademokrata: Borimo se za očuvanje antifašizma

Kako su istakli u saopštenju, antifašizam je kao savremena civilizacijska tekovina, temelj za izgradnju demokratskog i slobodnog društva, u kojem se baštini poštovanje ljudskog dostojanstva, sva individualna i kolektivna prava, kao i tolerancija prema svim oblicima različitosti.

“Antifašista je svako ko vjeruje u ovu progresivnu ideju i svojim postupcima pruža otpor ugrožavanju demokratije, slobode i mira. Socijaldemokratesu istinski nastavljači i čuvari vrijednosti antifašizma i zbog toga imaju najveću obavezu čuvanja ideja slobode, solidarnosti i jednakosti, kako bismo bili sigurni da će i buduće generacije, baštineći pomenute vrijednosti živjeti u Crnoj Gori za kakvu smo se svi zajedno borili”, navode oni. 

Prema njihovim riječima, svjesni su da simbolični činovi ne znače previše u borbi protiv savremenih pojavnih oblika fašizma, koji su vrlo suptilni i često se dešavaju pod okriljem naizgled najprogresivnijih lijevih ideologija.

“U narednom periodu organizovanjem niza aktivnosti doprinijećemo afirmaciji ove ideologije koja je ključna za suprotstavljanje nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj mržnji i neravnopravnosti građana”, poručili su mlade Socijademokrate. 

 

Send this to a friend