Politika

Omladina Socijaldemokrata: Ideal slobode neka vezuje mlade ljude

 

“Iako više ne slavimo 25. maj, on mora ostati simbol otpora fašizmu ali i podsjetnik na potrebu da se borimo sa svim izazovima 21. vijeka, koji direktno i globalno utiču na našu budućnost, kao i potrebu da istinski težimo vrijednostima  pravde,  solidarnosti, demokratije i idealu  građanske države. Evidentan porast ekstremne desnice, kako u regionu, tako i u Evropi, nas opominje da se moramo boriti modernim metodama, ali u duhu sloge i zajedništva koje upravo simbolizuje nekadašnji Dan mladosti. Sa istim žarom sa kojim su se generacije prije nas žrtvovale za ideal slobode i stvarale našu zemlju, tako i mi moramo nastaviti da gradimo Crnu Goru kao društvo jednakih šansi, zasnovano na znanju, inovativnosti i razvijenom preduzetničkom duhu”, navodi Omladina Socijaldemokrata.

Kako dodaju, jedino ekonomski snažna država, sa omladinom koja je spremna da preuzme odgovornost za sopstvenu sudbinu i razvoj društva, može biti ravnomjerno razvijena, država socijalne pravde i poštovanja različitosti.

“To je cilj kome će se Sociajldemokrate, uz punu uključenost mladih ljudi kao najvrjednijeg potencijala jednog društva, u potpunosti posvetiti zarad boljeg života i većih mogućnosti svih narednih generacija”, zaključuje Omladina Socijaldemokrata.

 

Send this to a friend