Politika

Opozicija neće bojkotovati konstituisanje parlamenta

Na sastanku koji je održan u četvrtak veče u zgradi parlamenta dogovoreno je da se i formalno uputi poziv manjinama za formiranje manjinske vlade što faktički znači da neće biti opstrukcije prilikom konstituisanja zakonodavne vlasti.

Sam poziv na formiranje izvršne vlasti podrazumijeva i poštovanje osvojenih mandata na izborima 16. oktobra, pa je javno osporavanje rezultata samo neka vrsta političkog gesta.

Sastankom je predsjedavao funkcioner Demosa Goran Danilović. Demokratski front su na sa stanku predstavljali Milutin Đukanović, Branko Radulović i Milan Knežević, Socijalističku narodnu partiju potpredsjednica Danijela Pavićević, Socijaldemokratsku partiju Ranko Krivokapić, Demokrate generalni sekretar Boris Bogdanović, a Građanski pokret URA Neđeljko Rudović.

Da opozicija odustaje od aktivnog bojkota i opstrukcije postizbornog procesa, potvrdio je zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Slaven Radunović u izjavi za Sputnjik.

“Sa druge strane, jasno nam je da ukoliko bi insistirali tvrdoglavo na tome dane dozvolimo formiranje čak ni manjinske vlade, to bi značilo da bi i nove izbore, sve i da uspijemo da ih izborimo, organizovala vlada Mila Đukanovića, vjerovatno opet na isti način. Prema tome, s obzirom na naš cilj, prvo, i apsolutno najvažnije je u Crnoj Gori detronizovati Mila Đukanovića”, kazao je Radunović ponavljaući da kao slobodni građani ne mogu prihvatiti rezultate izbora.

Da bojkot parlamenta nije opcija potvrdili su i lideri koalicije Ključ Miodrag Lekić, Srđan Milić i Žarko Rakčević na sastanku sa evropskom zvaničnicom Anđelinom Ajhorst direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u evropskoj službi za vanjske poslove, zatraživši što hitnije konstituisanje Skupštine.

Politička stabilnost i konstituisanje najvećeg organa zakonodavne vlasti temelj su za demokratsku Crnu Goru i vladavinu prava, uz neophodnost komunikacije, koordinacije i konsenzusa kao preduslova za dalji tok evropskih integracija Crne Gore, istakli su njih trojica u zajedničkom saopštenju.

Shodno zakonu, parlament se konstituiše 15 dana od proglašenja konačnih rezultatra od Državne izborne komisije i njime predsjedava najstariji poslanik u ovom slučaju predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

Najviše priče o hapšenju grupe

Prema pouzdanim informacijama Pobjede na sastanku kojim je predsjedavao Danilović najviše priče je bilo o njegovim saznanjima o neuspjelim terorističkim napadima u Crnoj Gori. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je kazao da je Danilovića upoznao sa svim dokazima a da je on obavijestio mitroplita Amfilohija.

I Danilović i Amfilohije su na dan izbora pozvali građane da ne izlaze ispred Skupštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tako
Gost
tako

Bojkota će biti, neće biti.
Bojkota će biti, neće biti. oće, neće, oće, neće-trla baba dlan da joj prođe dan.

Mića
Gost
Mića

Najbolje bi bilo da uopšte ne
Najbolje bi bilo da uopšte ne ulazite u skupštinu. Da odahnemo od vas. Nijeste potrebni, a štetni jeste.

Anonimni
Gost
Anonimni

I cemu je vojvodo i ostale
I cemu je vojvodo i ostale jurislije onda ova frka? Sto ste postigli? Sto nijeste doslijedni pa da odbijete ucesce u parlamentu ako stvarno vjerujete da ste pokradeni?

Anonimni
Gost
Anonimni

HAHA! TRESLA SE GORA RODIO SE
HAHA! TRESLA SE GORA RODIO SE MIŠ.

Anonimni
Gost
Anonimni

Kakve zastide ljudske, pomami
Kakve zastide ljudske, pomamiše ovaj narod i na kraju ,,daj da se ponamještamo u parlamentu”.Možda se nekima i žuri zbog imuniteta.

ha ha ha
Gost
ha ha ha

Ha, ha ,ha , sad ovako sad
Ha, ha ,ha , sad ovako sad onako. Za Crnu Goru nijeste bitni. Milo vas u Vladu neće, to neka vam buide jasno, pa bojkotovali ili ne . Stidiote se sramotnici.

Ljjiljana
Gost
Ljjiljana

Obavezno donijeti zakon o uki
Obavezno donijeti zakon o ukidanju imuniteta jer ce df sad u skupstinu pa ce sr pozivat na imunitet ka međedi a ovamo kopat i rusit i ubijat po CG. Treba samo ponavljat poruke celnika sa promotivnih skupova o sve je jasno…i Amfilohiju skinut imunitet…ovo mora bit razjasnjeno do zadnjeg slova to mi građani trazimo…

Anonimni
Gost
Anonimni

Naravno da neće. Mora biti
Naravno da neće. Mora biti konstituisana Skupština i verifikovani mandati, ka krenu da im kaplju parice za partije i platice za njih iz budžeta. A građanima majmunima servirali priču o nepriznavanju izbora…

Anonimni
Gost
Anonimni

Pi sram da vas bude.
Pi sram da vas bude.

Anonimni
Gost
Anonimni

I pored sve priče i halabuke
I pored sve priče i halabuke svakome iole pismenom je jasno da će front uci da uzme tih 17 mandata, ako ni zbog čega ono zbog imuniteta jer vide da mogu zalizati za sve što su radili.

Analitičar
Gost
Analitičar

…meni samo nije jasno što…meni samo nije jasno što je bitno DPS-u hoće li bojkotovati rad parlamenta, hoće li priznati izbore? Najvažniji cilj su ostvarili …imaju apsolutnu vlast sa manjinama i napraviće Vladu.Hoće li neko biti u skupštini ili ne totalno je nebitno.Važno je da imaju većinu i to je cijela suština.Za parlamentarni život je naravno poražavajuće ako opozicija nije… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

dps sa vecinom koju ima uz
dps sa vecinom koju ima uz manjinske stranke svakako ce donositi zakone koje zele, tako da me parlametarni zivot ne interesuje,…interesuje me samo da li ce mu opozicija dati legitimitet,..ako to urade, za mene su zavrsili pricu i ne zelim vise da ucestvujem ni na koji nacin u ovoj lakrdiji

Send this to a friend