Politika

Opozicija u Novom ne odustaje od vanredne sjednice: Radman bježi od odgovornosti

Podsjećamo, predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Andrija Radman odbio je zahtjev odbornika opozicije da se održi vanredno zasjedanje povodom odobrene prodaje Instituta “Simo Milošević”, jer, kako je naveo, nije u skladu sa Poslovnikom i drugim skupštinskim aktima.

“U vjeri da ste, kao predsjednik Skupštine opštine svih građana, mogli sazvati sjednicu o ovom trenutno najvažnijem pitanju, i u vjeri da Vam je interes grada važniji od partijskih interesa, nadali smo se da ćete postupiti na pravi način, ali od Vas nas ništa ne iznenađuje“, navedeno je u pismu koje potpisuju predsjednici klubova odbornika Socijalističke narodne partije Danijela Đurović, Nove srpske demokratije Boris Seferović, Pokreta za promjene Milovan Baždar, Demokrata Mirko Mustur, Građanskog saveza Jovana Šijačić i Socijaldemokratske partije Dragan Šimrak.

Oni tvrde da Radman namjerno iskrivljuje činjenice i zloupotrebljava Poslovnik SO, ali vjeruju da će za to snositi i odgovornost. 

“Mi smo se, kao podnosioci inicijative, pozvali na član 63 Poslovnika u kojem su definisani postupci za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine i u svim segmentima je naš Zahtjev u potpunosti ispravan, što iole pismena osoba može utvrditi“, navedeno je u pismu.

Ipak, kako dodaju, najviše zabrinjava Radmanovo tumačenje nadležnosti Skupštine o pitanjima o kojima ona može raspravljati. 

“Interesantno je da po Vama Skupština ne može raspravljati o svojim Zaključcima koje je donijela prije nekoliko mjeseci i kojima smo se svi zajednički odredili prema postupku privatizacije Instituta Igalo i o kredibilitetu ponuđača. Sada pak, po Vama, ovoj Skupštini i Lokalnoj samoupravi nije u nadležnosti da o tome ponovo raspravlja. Nestručno i zlonamjerno tumačenje Statuta nije ništa drugo nego bježanje od obaveze i goruće teme privatizacije Instituta od koje Vam zavisi vlast u Herceg Novom, a za koju postoji nezadovoljstvo i među članovima Vaše partije. Bježanje od odgovornosti je jedini odgovor koji ste mogli smisliti u ovom trenutku“, ističe se u pismu.

Predsjednici klubova odbornika opozicionih partija u Herceg Novom poručili su Radmanu da ako ima, kako su rekli, odgovornosti, morala i osjećaja prema gradu, građanima i radnicima Instituta Igalo sazove vanrednu sjednicu Skupštine opštine ili po njihovom zahtjevu ili po sopstvenoj inicijativi.

Send this to a friend