Politika

Orlandić: DF-ov poziv na bojkot Parlamenta nepotreban i neodgovoran

“Umjesto jalovih inicijativa koje su, kao i protesti, unaprijed osuđeni na propast, pozivamo ih da se vrate u Parlament, jer ih građani nijesu birali da prave posijela po gradskim trgovima, čiji je jedini i krajnji domet saobraćajni kolaps u Glavnom gradu, nego da se na planumu i radnim tijelima bore za svoj program”, naveo je Orlandić.

Kako dodaje, Socijaldemokrate vjeruju da će se ogromna većina poslanika oglušiti o ovaj poziv, i da će kao odgovorni ljudi i profesionalci u svom poslu ostati u Skupštini i redovno izvršavati svoje poslaničke dužnosti, za koje su plaćeni. 

“Ovo iz razloga što će Parlament biti aktivan, dinamičan i plodotvoran onoliko koliko političke i upravljačke energije, znanja, razuma i umješnosti u njega ulažu njegovi poslanici”, poručuje Orlandić.

Uostalom, zaključuje Orlandić,  građani Crne Gore će imati brzo priliku da prepoznaju ko je radio njima u korist, ko je iz opozicije bojkotujući institucije bojkotovao i njih same, a ko je iz vlasti namigivanjem DF-u i namjernim zbunjivanjem javnosti kroz stvaranje institucionalnog meteža oko ingerencija državnih organa, doprinio da performans ispred Skupštine traje koji dan duže. 

 

Send this to a friend