Politika

Orlandić: Ne urušavati Crnu Goru pod izgovorom da su potrebne promjene

“Crna Gora treba da se mijenja na bolje, a ne na gore. A na bolje se ne može mijenjati sa onima koji bi da je vrate u prošlost, nego samo sa onima koji su okrenuti budućnosti”, istakao je on.

Socijaldemokrate, poručuje Orlandić, nijesu izgubile osjećaj za realnost uprkos činjenici što su konstituenti vlasti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

“Za razliku od nekih, svjesni smo svega onoga dobrog što smo prethodno zajedno sa našim partnerima uradili, ali još više svjesni problema koji nas okružuju. Znamo da Crna Gora nije zemlja u kojoj „teku med i mlijeko“, i u kojoj je sve savršeno, već da je dosta stvari potrebno mijenjati na bolje, posebno u ekonomskom dijelu”, kazao je Orlandić. 

Kako ističe, pažljivo biraju partnere sa kojima će mijenjati Crnu Goru, a još pažljivije način na koji će je mijenjati. 

“Mi, za razliku od nekih, nikad nećemo sarađivati sa onim subjektima kojima interes demokratske, građanske, multietničke, ekonomski razvijene, socijalno odgovorne i antifašističke Crne Gore nije na prvom mjestu. A posebno ne sa nekima koji bi najradije da Crne Gore ne bude. Mi nikad nećemo dozvoliti da neko mijenja Crnu Goru tako što će pokušati da je ruši”, zaključio je Orlandić.

Send this to a friend