Politika

Osim sa Milićem, Lekić možda i sa Zukorlićem?

Iz obje partije, našem Dnevnim novinama je nezvanično saopšteno da se radilo o neformalnim sastancima koji su održani u Novom Pazaru i Rožajama, uz posredstvo predsjednika BDZ u Srbiji Muamera Zukorlića.

Iako se, kako izvori DN ističu, radilo o neformalnim sastancima, na njima je bilo riječi i konkretnih predloga o eventualnoj budućoj koaliciji. Tako su predstavnici BDZ već zatražili dva poslanička mjesta u Skupštini Crne Gore ukoliko budu dio koalicije koju bi predvodio Demos. Predstavnici partije Miodraga Lekića o ovom predlogu se nijesu izjasnili. Oni su se interesovali kod BDZ da li bi im smetalo da u eventualnu buduću koaliciju uđu neke od srpskih stranaka. To, pišu DN, očigledno pokazuje da Demos želi da eventualnu široku koaliciju dobro izbalansira kada su nacionalne partije u pitanju.

Posebno interesantan sastanak je bio u restoranu “Ana Oksa” u Novom Pazaru na kojem su predstavnici BDZ istakli da kao što su podržali proteste Demokratskog fronta, tako će podržati i eventualnu široku koaliciju Demosa, bez obzira ko je bude sačinjavao, ali im je važno da ta koalicija bude spremna za rušenje režima Mila Đukanovića.

Inače, ovo nije prvi put da partija Miodraga Lekića kontaktira partjju Muamera Zukorlića. To je prije nekoliko godina učinio i lider PzP Nebojša Medojević u ime svoje partije, koja je konstituent Fronta, na čijem je čelu tada bio Lekić.

 

Send this to a friend