Politika

Ostojić: Zaslužene pohvale Crnoj Gori iz EU i NATO

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker kazao je ranije ove sedmice da je impresioniran napretkom koji je Crna Gora ostvarila u pregovorima o pristupanju EU. I Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pohvalio je napredak koji je Crna Gora postigla na putu ka Alijansi, navodeći da je zemlja sprovela značajne reforme, šampion je regionalne saradnje i neprekidno pokazuje da dijeli euroatlantske vrijednosti.

„Prije svega čestitke od najvažnijih ljudi u Evropskoj komisiji, koji zapravo podržavaju uspješno provođenje tih mjera. Hrvatska je kroz deset godina naučila domaći zadatak kako skupa sve to treba napraviti. Vjerujem da i naša iskustva i pomoć koju smo spremni dati susjedima može pomoći na ispunjenju krajnjeg cilja“, rekao je Ostojić novinarima Pobjede i RTCG. 

Prema njegovim riječima, država može imati najbolje ocjene od vrlo bitnih ljudi, ali se na kraju ipak odlučuje o sitnim, malim detaljima.

„Iz tog razloga mislim da je važno nastaviti na tom putu. Mogu reći da Hrvatska u potpunosti podržava euroatlantske integracije Crne Gore, pomoćiće joj u tome, i ono što je vrlo važno, kao punopravna članica, nastojaće svaki put, na najbolji mogići način, da pomogne, ocijeni, sugeriše ako je nešto potrebno ispraviti“, kazao je Ostojić.

 

Send this to a friend