Politika

Pajović: Branili smo državu, a ne DPS!

To, istakao je Pajović, nijesu bili bačeni glasovi, već oni koji su sačuvali državu.

„Svaki crnogorski glas za DPS je bačeni glas za promjenu Crne Gore, a svaki glas za Pozitivnu je glas za državu i promjene“, naglasio je Pajović i poručio da oni koji „ne žele promjene slobodno idu u DPS“.

Pozitivna Crna Gora organizovala je večeras debatu pod nazivom „Solidarnost i socijalna država – susret generacija“, na kojoj su učestvovali predsjednica Foruma žena Pozitivne Zorica Martinović, član Političkog savjeta Miodrag Vučetić,  predsjednik i potpredsjednica Foruma mladih, Jovan Radović i Jelena Milićević.

Pored njih, govorili su i potpredsjednik Foruma mladih Pozitivne, Nikola Martinović i predsjednik Političkog savjeta te partije, Ranko Đonović.

Članovi Pozitivne razgovarali su o problemima sa kojima se današnja generacija susrijeće, te kao glavne istakli roditeljstvo i stambenu neobezbijeđenost.

Predsjednik Foruma mladih, Jovan Radović istakao je da je Pozitivna ovakvim skupom opet postavila standard u Crnoj Gori, te da je pitanje vremena kada će ih druge partije kopirati.

„Crna Gora nema druge mladosti do ove koje ima i mora da je zadrži, i pruži joj oslonac“, poručio je Radović odgovarajući na pitanje „Kako do stana?“.

Kako je naglasio, država treba da se ugleda na zemlje Skandinavije u kojima postoji praksa da država mladima daje stanove na korišćenje i to za veoma malu sumu nova.

„Mladima je potrebna država koja će im nakon završenog fakulteta obezbijediti posao“, istakao je on.

A do posla će doći, odgovara Đonović, tek nakon izbora kada će, kako vjeruje, Pozitivna biti i zakonodavna i izvršna vlast.

„Borimo se do 16. oktobra jer smo ispravni i jer volimo Crnu Goru onako kako treba“, poručili su iz Pozitivne.

 

 

 

 

Send this to a friend