Politika

Pajović: Članstvo u NATO garantuje mir i stabilnost države

Zato taj put nema alternativu, naglasio je Pajović, i značajno će uticati i na ostale zemlje Zapadnog Balkana.

Generalni sekretar Dejvid Hobs je izrazio oduševljenje što je Crna Gora na putu da postane članica Alijanse i dodao da Parlamentarna skupština utiče na ostale članice da što prije potpišu Protokol o pristupanju.

“Oduševljeni smo što je Crna Gora na putu da postane punopravna članica NATO-a i Parlamentarna skupština čini svoj dio posla tako što utiče na ostale zemlje članice Alijanse da što prije ratifikuju Protokol o prostupanju, kako bi Crna Gora što prije postala punopravna članica NATO”, kazao je Hobs.

Na kraju dvodnevne zvanične posjete Briselu, predsjednik crnogorskog parlamenta sastao se sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pristupne pregovore Johanesom Hanom.

Pajović je upoznao komesara sa aktivnostima Skupštine u stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, kao i ostalim institucionalnim aktivnostima koji će ih učiniti znatno naprednijima u odnosu na izbore 2012. 

Govoreći o političkom sporazumu vlasti i opozicije, Han je čestitao na hrabroj i u dijelu javnosti sasvim sigurno nepopularnoj odluci koja je obezbjedila stabilnost države.

On je takođe izrazio divljenje zbog uspjeha Crne Gore da političku krizu razriješi bez uplitanja međunarodne zajednice. 

 

Send this to a friend