Politika

Pajović: Posvećeni smo očuvanju dobrosusjedskih odnosa

Kako je istakao, strateški cilj Crne Gore je učlanjenje u Evropsku uniju, a regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi čine suštinski dio procesa kretanja Crne Gore ka evropskom cilju.

“Jedna od najvećih vrijednosti Balkana i cijele Evrope je bogatstvo različitosti. Zato moramo solidarnost modernih društava, što je naša civilizacijska obaveza, nastaviti da nadograđujemo na snažnim temeljima principa “ujedinjeni u različitosti”, koji su postavljeni tokom osnivanja Evropske unije”, dodao je Pajović.

Prema njegovim riječima, politika proširenja je strateška investicija u mir i bezbjednost Evrope, kao i najbolji argument u prilog vitalnosti Evropske unije.

 

“Stoga je od velike važnosti i za države u procesu proširenja, i za samu ideju širenja EU, od činjenica da je jedan od prioriteta slovačkog predsjedavanja upravo politika proširenja. Kroz regionalnu saradnju, primjenjujući evropsku praksu saradnje, države praktično izražavaju jedinstvo i kompromis koji cijeli region približava EU”, zaključio je Pajović.

Send this to a friend