Politika

Pajović zove Savovića da vrati mandat

“Vrijeme je da održi javno dato obećanje da će vratiti mandat listi koja mu ga je i posudila. Vjerujem da je posle njegovog javnog obavještavanja svih nas koji smo bili na listi DF o njegovom političkom transferu, potpuno prikladno da mu ovim putem zatražim da vrati ono što nije njegovo”, kazao je Pajović.

Naglašava da Savovića za nosioca liste nije postavio Miodrag Lekić, koji je imao sasvim drugog nestranačkog kandidata za to mjesto, niti bilo ko drugi iz rukovodstva DF-a.

“Savović je prvi u okviru DF-a na mjestu koje je koalicionim ugovorom precizirano kao mjesto Nove srpske demokratije, a ja sam bio jedan od predlagača takvog rešenja i zbog njega se spustio jedno mjesto na listi odbornika, vjerujući da on neće izigrati ukazano povjerenje. Ono što me iznenadilo je činjenica da je Savović dva mjeseca nakon odlaska Lekića iz DF-a, došao na ideju da je u politiku ušao zbog toga istog Lekića”, istakao je Pajović.

 

Dodaje da je Savović više od dva mjeseca kreirao politku DF-a u Danilovgradu, učestvovao na konferencijama za novinare, prisustvovao sastancima organa DF-a.

“A onda se odjednom sjetio Lekića kome je već jednom poželio srećan put. Ni Lekić nije održao svoje obećanje da će čekati svoje pristalice da se okupe oko njega, već je  krenuo u svakodnevni obilazak kandidata za odbornike NOVE u Danilovgradu i drugim opštinama u Crnoj Gori, kako bi ih udaljio od ideje organizacije protesta, što nije mogao da uradi dok je bio na čelu DF-a, a neće mu poći za rukom ni sada. Međutim, pošto je Željko Savović odabrao da više ne bude u DF-u, još jednom ga pozivam da vrati odbornički mandat onoj listi kojoj taj mandat pripada i da postupi suprotno od bivših odbornika DF-a koji su prije dva mjeseca otišli sa Lekićem. Lično bih to znao da cijenim, kao i OO NOVE i drugi časni i pošteni građani Danilovgrada”, zaključio je Pajović.

 

Send this to a friend