Politika

Pavlović: Možda Brisel ima strpljenja, ali građani Crne Gore nemaju

Pavlović je informisao Danijelsena i Langea da Vrhovno državno tužilaštvo dva mjeseca izbjegava da njemu i lideru PzP-a Nebojši Medojeviću omogući uvid u dokumentaciju suda iz Njujorka o privatizacije Telekoma.

“Pošto su akteri te afere Milo Đukanović i njegova sestra, nama je jasno da nam Stanković neće nikada dozvoliti da pogledamo te dokaze o korupciji crnogorskih zvaničnika, dokaze koje nam je prije pola godine poslalo američko pravosuđe. A i vama je nadam se sada jasno koliki su dometi ovog Vrhovnog tužioca i njegovog tužilaštva“, dodao je Pavlović.

Takođe, Pavlović je rekao da je stanje u oblasti vladavine prava danas gore nego prije tri godine, kada smo otvorili prva pregovaračka poglavlja. 

“I to pogoršanje nije isključivi rezultat opstrukcije ovog režima, koji i dalje potpuno kontroliše i sudstvo i tužilaštvo. Dosta su tom pogoršanju pomogle neutemeljene pohvale te režimske opstrukcije, pohvale koje su dolazile od vaše administracije. Izjave o “impresioniranosti rezultatima“ i o “velikom napretku u sferi vladavine prava“. Pošto narod koji ovdje živi ima i oči, i uši, i odbija da razmišlja tuđom glavom – shvatili smo da je naša velika početna nada u proces eurointegracija bila u velikoj mjeri neutemeljena, i da ukoliko želimo istinske reforme, tada moramo što prije ukloniti ovu korumpiranu i kriminalizovanu vlast. A pošto to želimo da uradimo u demokratskom procesu, potrebni su nam slobodni i fer izbori. Izbori koje može organizovati samo prelazna vlada, vlada sastavljena od svih parlamentarnih struktura, ali režim za sada odbija taj naš predlog. E zbog toga ćemo u septembru izaći iz institucija na ulicu, i sa građanima ćemo napraviti pritisak da se to ostvari“, istakao je on.

Prema njegovim riječima, stanje u medijskoj sferi je gore nego tokom ratnog vremena, “i to ne samo zbog nerasvijetljenih napada na kritičke novinare i medije”. 

“Takozvani Javni servis, tj. režimska televizija, već godinama neskriveno marginalizuje najjaču opozicionu strukturu, Demokratski front, a PzP potpuno bojkotuje“, saopštio je Pavlović ocjene PzP-a o stanju u crnogorskim medijima. 

Send this to a friend