Politika

Pavlović: NATO da pomogne mirne demokratske promjene na Balkanu

Pavlović je rekao da se Crna Gora i region suočavaju sa balkanskim putinizmom, ali i autokratijom bivših komunista “koja je ekstremno korumpirana i koristi korupciju kao glavno političko oružje”.

“Suočavamo se sa autokratijom koja je snažno uvezana sa organizovanim kriminalom, i koja preko tih kriminalnih veza stupa u kontakt sa FARC-om, ISIL-om, prodaje im oružje, trguje sa njima. Mi se u Crnoj Gori suočavamo sa autokratijom koja, uz pomoć mafije, krade svake izbore, a tajnu službu koristi za praćenje opozicije. Jesu li to partneri na koje NATO računa u borbi za promociju i zaštitu vrijednosti zapadne demokratije”, upitao je potpredsjednik PzP-a.

Prema njegovim riječima, kriza u Ukrajini i nedavna dešavanja u Makedoniji snažno ukazuju da korumpirani i kriminalizovanj režimi ne mogu biti nikakav, a kamoli pouzdan saveznik na poslu očuvanja bezbjednosti i promocije demokratskih vrijednosti.

“Gradjani Crne Gore to licemjerje vlasti jasno prepoznaju. Mala javna podrška Alijansi u dobroj mjeri je posljedica toga sto u našoj zemlji NATO promoviše korumpirani i kriminalizovani šef režima i njegovi isto takvi saradnici”, rekao je Pavlović učesnicima današnjeg panela.

On je govorio i o odluci Demokratskog fronta DF da organizuje proteste čiji je cilj formiranje prelazne vlade i održavanje fer i demokratskih izbora.

Na današnjem panelu koji je organizovao AECR, učestvovali su brojni članovi Savjeta, a panelisti su bili Dzefri Klifton-Braun, potpredsjednik AECR i poslanik Konzervativne partije Velike Britanije, i Nil Gardiner ekspert za pitanja bezbjednosti iz američke Heritidz Fondacije.

Send this to a friend