Politika

Pavlović: Odluka o pozivu biće posljedica dogovora NATO-a i Rusije

“Pozivnica za NATO, tj. njeno (ne)dobijanje krajem godine, biće posljedica (ne)postojanja dogovora Alijanse i Rusije o pitanju našeg učlanjenja. Njeno (ne)dobijanje biće isključivo rezultat geostrateškog interesa Zapada da Crnu Goru, i pored svih negativnosti, ipak (ne)uključi u svoj sistem kolektivne odbrane“, saopštio je on, prenosi MINA.

Kako je rekao, ta odluka nikako neće biti posljedica uspješno izvršenih reformi ovog režima u bezbjednosnom sektoru.

“Ili ispunjenja svih postavljenih obaveza“u sferi vladavine prava, kako zadnjih dana pričaju plaćeni režimski promoteri. Neistinito predstavljanje razloga eventualnog dobijanja pozivnice, i objašnjavanje tog spoljnopolitičkog uspjeha nekakvim “izvršenim reformama“ i “ispunjenim obavezama“, predstavlja čin nepoštovanja čitave crnogorske javnosti, i onog njenog proNATO i onog antiNATO dijela“, ocijenio je Pavlović.

Oba ta dijela javnosti, kako je rekao, imaju sopstvene oči, umiju da misle sopstvenom glavom i u stanju su da jasno vide da, saopštio je, tih reformi i ostvarenih rezultata nema, i da ih neće ni biti dok god ovaj režim bude upravljao Crnom Gorom.

Prema riječima Pavlovića, posebnu vrstu vrijeđanja javnosti predstavlja aktuelno manipulisanja sa, kako je rekao, tobožnjim porastom podrške javnog mnjenja učlanjenju Crne Gore u NATO.

“Doduše, radi se o legitimnom sredstvu propagande, koje će uskoro (kada takozvani istraživači objave da je podrška prešla 50 odsto) biti iskorišćena kao argument da je referendum nepotreban“, saopštio je Pavlović.

On je kazao da tu njegovu tvrdnju podržava i činjenica da je neobjašnjivi porast javne podrške NATO-u krenuo tek nakon što je šef režima objavio da će odluka o učlanjenju biti donijeta u Skupštini.

“Dakle, kampanja neobjašnjivog rasta javne podrške je krenula tek nakon što je postalo jasno da stvarni procenat podrške NATO-u neće nikada biti nesporno izmjeren i utvrđen“, naveo je Pavlović.

Zato je, dodao je, svakome ko ozbiljno i objektivno posmatra dešavanja jasno da navodna istraživanja nijesu ništa drugo nego dio marketinške kampanje čiji je cilj da se izgradi alibi za već donešenu odluku da se referendum izbjegne i da se ta odluka donese u Skupštini.

“Imajući to u vidu, ova brojna, naknadna, nategnuta analitička objašnjenja jednog logički neobjašnjivog rasta (javne podrške NATO-u), koja zadnjih dana dolaze iz krugova profesionalnih promotora režima, po mom mišljenju predstavljaju još jedan akt sprdanja sa crnogorskom javnošću“, zaključio je Pavlović.

Send this to a friend