Politika

Pean: NATO promoteri varaju istaknute ličnosti

Primjer za to je, navodi Pena, slučaj poznatog budvanskog ugostitelja Krsta Niklanovića, koji se prvobitno pojavio u NATO promotivnom spotu.

Nakon što je spot počeo da se emituje, Niklanović je portalu In4s potvrdio  da je zloupotrijebljen, te da uopšte nije imao namjeru da promoviše NATO.

Niklanović je, podsjeća Pena, portalu IN4S kazao da su mu članovi ekipe agencije koja ga je snimala sugerisali da izgovori rečenicu “Uspjeh je kada čuvaš svoje i gradiš svakodnevno prijateljstva i dalja partnerstva”. To je i učinio, ne očekujući, kako je kazao, da će to biti zloupotrijebljeno u promotivne svrhe.

“Ovakvo ponašanje NATO promotera dokaz je nemoći i nedostatka kvalitetnih argumenata koji idu njima u korist pa moraju pribjegavati prevarama. Mijenjajući kontekst Niklanovićeve rečenice, a koju je, zapravo, mogao izgovoriti bilo koji stanovnik koji drži do sebe, saznajemo dokle je došla perfidna promocija onih koji iz svojih, isključivo materijalnih razloga, i onih za boljim pozicijama u društvu zagovaraju ovu vojnu Alijansu”, istakao je Pean. 

Među njima su, dodaje on, i umjetnici koji, kako je rekao, u sadržajno besmislenim, ali vjerovatno i skupim video spotovima obavljaju ovaj isti zadatak umjesto da se bave svojim poslom – “umjetnošću i kroz istu šire mir kao što to rade umjetnici širom planete”.

Send this to a friend