Politika

Pejanović-Đurišić: Ministarstvo nije imalo saznanja o napadu, ne očekujem da ću biti u Vladi

“Što se toga tiče, Vojska Crne Gore, odnosno, pitate me vjerovatno za Ministarstvo odbrane, nije imalo nikakvih saznanja na tu temu”, kazala je Pejanović-Đurišić odgovarajući na novinarsko pitanje o saznanjima Vojske o planiranom terorističkom napadu 16. oktobra. 

Ona je novinarima u Briselu, gdje učestvuje na sastanku ministara odbrane zemalja NATO-a, rekla da je ono što, kako pretpostavlja, interesuje građane, je kako se i na koji način ocjenjuje aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.

“Naravno, pretpostavljate da to nije tema, jer se ne radi o nečemu što je direktno povezano sa dnevnim redom”, kazala je Pejanović-Đurišić u Briselu.

Ono što je činjenica je, dodala je, da kao država koja se nalazi na putu da postane uskoro punopravni član, ima posebne obaveze.

“I u tom smislu svi naši saveznici i partneri očekuju da i u ovoj prilici pokažemo da, prije svega, naše institucije, a potom i svi politički subjekti, imaju tu svijest o potrebi da se obezbijedi stabilnost funkcionisanja i da, u stvari, na taj način pokažemo da sve ono što su bile reforme koje su nas preporučile da dođemo do ovog nivoa integracije u Alijansu jesu urađene na kvalitetan način”, dodala je ona.

Upitana da li očekuje da bude u narednoj Vladi, Đejanović-Đurišić je rekla da, što se nje tiče, nema nikakvih očekivanja.

“Znate da sam “project based” ministar koji je u bio u Vladi sa namjerom da obezbijedi uslove da država Crna Gora postane u što skorijem roku član NATO-a. Mislim da sam u tom smislu svoj projekat uradila kako treba”, kazala je ona.

Ona je, upitana da prokomentariše odluku Glavnog odbora Demokratske partije socijalista o kandidaturi Duška Markovića za mandatara za sastav Vlade, kazala da pretpostavlja da je to odluka DPS-a.

“Ja sam ovdje danas, nijesam na sastancima DPS-a i ne bi bilo lijepo da to komentarišem iz Brisela”, dodala je Pejanović-Đurišić.

Pejanović-Đurišić u Briselu učestvuje na ministarskom sastanku i za Crnu Goru je, kako je rekla, privilegija da bude na sastanku.

“Na mjestu smo gdje se odlučuje o onom što je nova bezbjednsna arhitektura u Evropi i mislim da je svakom jasno koje vrste prednosti se na taj način postižu činjenicom da smo dio tog procesa”, navela je ona.

Kako je rekla, Samit u Varšavi donio je niz mjera kojima se treba ojačati i definisati politika Alijanse koja se odnosi na odvraćanje i odbranu.

“Riječ je o konceptu koji sadrži više od 20 ključnih elemenata i varšavski Samit je ovlastio ministre odbrane da na svojim ministarskim sastancima razmatraju dinamiku izvršavanja obaveza i zaključaka sa Samita”, kazala je Pejanović-Đurišić, pojašnjavajući da je cilj sastanka da utvrde da li se mjere sprovode na pravi način.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gospodjo
Gost
Gospodjo

Važno bi bilo analizirati
Važno bi bilo analizirati doprinos svih u dosadašnjoj vladi. Posebno lojalnost ovoj zemlji. Pošteno i nepristrasno.

Anonimni
Gost
Anonimni

Jes ti nešto ljuta!
Jes ti nešto ljuta!

Anonimni
Gost
Anonimni

Poštovanje za sve što je urad
Poštovanje za sve što je uradila uvažena profesorica.

raso
Gost
raso

a sto ne gospodjo Pejanovic
a sto ne gospodjo Pejanovic-DJurisic?

Anonimni
Gost
Anonimni

Sad je prioritet Avganistan
Sad je prioritet Avganistan pa onda CG. Trebalo bi ove teroriste sudit i za ne slanja pisma ministarstvu odbrane kad su planirali napad no ovako podmuklo da oni ne znaju sramota !!

perok31
Gost
perok31

@Vukosava44: a ko da je
@Vukosava44: a ko da je obavjesti…šef službe hahahahahahahahahah….on je ko Koštunica, vazda neobavjesten

Vukosava44
Gost
Vukosava44

A kako da bude obavještena
A kako da bude obavještena kad nije nikada na poslu!

Observer
Gost
Observer

Potpuno je distancirana od
Potpuno je distancirana od novog premijera i vlade,više nego očigledno!

Anonimni
Gost
Anonimni

Crnu Goru napadaju teroristi
Crnu Goru napadaju teroristi iz druge zemlje, prijeti joj državni udar i ne daj bože mogla je biti “zavijena u crno”, a Ministarstvo odbrane spava mirnim snom. Što će nama Ministarstvo odbrane?

Novak Cerovic
Gost
Novak Cerovic

Naravno.Nasprdali bi se obuce
Naravno.Nasprdali bi se obuceni vojnici glupostima koje valjate.

Uglješa Kotlica
Gost
Uglješa Kotlica

Gospođa Milica Pejanović
Gospođa Milica Pejanović-Đurišić je uvažena ličnost, koja je svako posao za svoju domovinu časno i dostojanstveno odradila. Bila i novoj Vladi ili ne, ona će i dalje biti poštovana, uvažena i časna, kao heroina Crne Gore, i ja joj na tome od srca čestitan i želim nove uspjehe u njenom stvaralačkom radu.

Send this to a friend