Politika

Pejanović Đurišić: Podrška Grčke veoma značajna za Crnu Goru

Pejanović Đurišić  je zahvalila ambasadoru Fotopoulasu na podršci, uspješnoj saradnji kao i partnerskom odnosu, koji je rezultirao vidljivim napretkom u oblasti reforme sistema odbrane Crne Gore. 

“Crna Gora će nastaviti dinamiku sprovođenja odbrambenih reformi, u cilju dobijanja očekivanog poziva za članstvo u NATO krajem ove godine”, poručila je Pejanović Đurišić.

Fotopoulos je pohvalio evidentan napredak i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu ka NATO i EU i istakao da će Grčka i u narednom periodu nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarivanju jasno definisanih strateških spoljno-političkih ciljeva. 

“Grčka je spremna da nastavi i unaprijedi saradnju u svim oblastima koje su od značaja za Crnu Goru. Veoma je konstuktivna ulogu Crne Gore u regionu i ona je prepoznata kao veoma snažan faktor mira i stabilnosti u regionu Balkana”, kazao je grčki ambasador.

Na kraju susreta Pejanović Đurišić i Fotopoulos istakli su posvećenost daljem unapređenju saradnje, kroz postojeće i nove bilateralne aktivnosti.

 

Send this to a friend