Politika

Pejović: Naredne godine počinjemo sa zatvaranjem poglavlja

On je za Televiziju Crne Gore kazao da bi u junu trebalo da budu otvorena nova poglavlja, a nada se da će do naredne godine biti ispunjeni uslovi da među novootvorenim budu i ona najzahtjevnija – o poljoprivredi i zaštiti životne sredine.

“U svim poglavljima koja smo otvorili pripreme za zatvaranje teku po planu. Nadam se da ćemo od naredne godine biti u situaciji da polako počnemo sa zatvaranjem. Ovaj optimizam koji imamo po pitanju otvaranja narednih poglavlja, već u junu i kasnije, proizilazi iz osjećaja da su Evropska komisija EK i članice zadovoljne onim što smo do sada uradili”, istakao je Pejović.

On je podsjetio da je Crna Gora u protekle skoro dvije godine usvojila 34 zakona iz reformske agende vladavine prava.

“To je ogroman zahvat, veliki broj novih i izmijenjenih i dopunjenih zakona. Možemo reći da su naši partneri iz EU zadovoljni načinom na koji smo zaokružili legislativu. Sada imamo dobru osnovu kako da dalje radimo na izgradnji institucija i to će biti fokus ove godine. To se i prati kroz ekspertske misije koje su nedavno bile u Crnoj Gori i sada rade na izvještajima koji će biti prezentirani do juna i zemljama članicama”, naglasio je Pejović.

Pejović je najavio i da će komesar za proširenje Johanes Han posjetiti Crnu Goru u junu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

A ništa.Otvoriće vas i
A ništa.Otvoriće vas i zatvorit.Nadajno se .A meni se sve ispuni.Miloševića sam ispratio a i vas ću.Malo izgleda bez veze priča ali kad se sjetim 90-tih i kad sam mislio da je sve potonulo i da zoru neću vidjet opet ima smisla.

coa
Gost
coa

Mađioničar evropskih
Mađioničar evropskih integracija

Anonimni
Gost
Anonimni

Sledece godine pocinjemo sa
Sledece godine pocinjemo sa zatvaranjem poglavlja…..a prvo cemo zatvoriti za 15 godina. Mašala.

EU realno
Gost
EU realno

Dok ovaj umišljeni tipos nije
Dok ovaj umišljeni tipos nije došao, nešto se i dešavalo u dijelu EU integracija. Poslije njega, samo simulacija i realno 2022. godine mogućnost članstva.

Send this to a friend