Politika

Pejović: Režim ćemo srušiti i bez SDP-a

On je u intervjuu za Dan naveo da su Demokrate i te kako svjesne činjenice da je SDP aktivni saučesnik nečasnih činjenja i nečinjenja političkog establišmenta u Crnoj Gori.

„Svakom iskrenom opozicionom subjektu pružamo ruku i otvaramo vrata saradnje kako bismo što prije, demokratskim putem, ostvarili dugo očekivane promjene u Crnoj Gor“i, poručio je Pejović. 

Prema njegovim riječima politika koju vodi SDP već poodavno liči na argentinski tango i njenu lelujavost je zaista jako teško pohvatati. 

„Mi smo i te kako svjesni činjenice da je SDP aktivni saučesnik nečasnih činjenja i nečinjenja političkog establišmenta u Crnoj Gori“, rekao je on.

Između ostalog Pejović je kazao i da je program Demokratske Crne Gore jasan iz procesa evroatlantskih integracija Crne Gore treba izbaciti politiku, a aktivirati struku. 

On je istakao da Demokrate insistiraju da se o pitanju učlanjenja Crne Gore u NATO odlučuje na referendumu, a ne u Skupštini. 

„Po mom dubokom uvjerenju, referendum nije nešto čega bi bilo ko trebao da se plaši ili zazire od njega, a upravo se takav utisak stiče i kao da takav dominantno oblikuje zvanične stavove. Svako ignorisanje i izbjegavanje referenduma zaslužuje bespoštednu osudu“, kazao je on.

Send this to a friend