Politika

Planiranje protesta: DF nastavlja intenzivnu kampanju

“Otvoreni i iskreni razgovor među ljudima je najbolji i jedini način da se dođe do ispravnih odluka. Zato smo večeras tu”, kazao je predsjednik Radničke partije i poslanik DF-a Janko Vučinić.

On je, kako piše u saopštenju DF-a, rekao da je neophodnost razgovora sa što većim brojem obespravljenih građana Crne Gore najpošteniji odnos prema ljudima koji iščekuju neizbježne promjene i koji su spremni da se bore i izbore za njih.

“Protesti su volja naroda i tu volju svi moramo poštovati”, rekao je Vučinić.

Skupu  su prisustvovali član predsjedništva DF Milan Knežević, Predsjednik poslaničkog  kluba DF Milutin Đukanović  i Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić.

Potpredsjednik NOVE i predsjednik poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović prisutne je, kako je saopšteno, upoznao sa nepravilnostima u biračkim spiskovima i dosadašnjim mehanizmima izbornih krađa koje su omogućavale DPS-u i SDP-u da imaju nezasluženo veći broj mandata od stvarne podrške.

“Đukanović je istakao da se tome mora stati na put, jer svaki novi izlazak na izbore po starim pravilima značio bi ponavljanje dosadašnjih rezultata DPS-a”, dodaje se u sopštenju.

Milan Knežević, član predsjedništva DF-a i predsjednik Demokratske narodne partije, rekao je da su, nakon zajedničke sjednice GO konstituenata Demokratskog fronta i odluke da se krene u ideju prelazne vlade i po cijenu protesta, došli da čuju mišljenje i zatraže podršku u realizaciji ovog zajedničkog projekta, jer je društveno-politička situacija u Crnoj Gori neizdrživa i neodrživa.

”Spremni smo da budemo na čelu naroda i izborimo se za demokratizaciju Crne Gore i održavanje prvih slobodnih izbora”, istakao je Knežević.

“Na skupu je govorio i Drago Perović koji je funkcionere DF-a pohvalio za odlučnost i spremnost da se na ovakav način uhvate u koštac sa režimom i ispoštuju volju naroda. Otvorena podrška organizaciji protesta stigla je i od mještanin Mirka Đurovića, koji je iskazao spremnost da da svoj dobrinos u njihovoj realizaciji. Na skupu su govorili i loklani funkcioneri DF-a Dragan Bojović, Pero Radonjić, Brano Brajović i Zoran Mišković, koji je bio domaćin skupa”, piše u saopštenju.

Send this to a friend