Politika

Pokret za neutralnost Atlantskom savezu: Gospodo, dokažite da nas Rusi finansiraju

Uznemireno saopštenje Atlantskog saveza povodom performansa Pokreta za neutralnost, je zapravo najbolji pokazatelj uspješnosti performansa, ali I njihovog straha. Dakle, konačno su izašli iz svoje udobnosti i elitističkog vođenja kampanje, koja počiva na ogromnoj finansijsko-medijskog mašineriji I na jedan neargumentovan način pokušali da ospore današnji, više nego uspjeli, performans koji je uzdrmao crnogorsku javnost”, kazao je Vladislav Dajković, član UO Pokreta za neutralnost Crne Gore.

On je kazao da su juče možda uplašili djecu da bi na brutalan način ukazali zašto ne trebamo ući u NATO.

“Za razliku od našeg performansa, glume, oni koje vi zastupate su ubijali djecu. I to ne bilo koju, već našu, crnogorsku: Juliju, Oliveru i Miroslava. Pretpostavlja se da je članovima Atlantskog saveza teško shvatiti da u Crnoj Gori i dalje postoje osobe koje ne vide novac kao osnovni i pokretački motiv i da postoje mladi, obrazovani ljudi koji na jedan, prije svega patriotski, pa tek onda pragmatičan način žele približiti narodu Crne Gore prednosti neutralnosti, odnosno mane ulaska u NATO savez. Naravno, ovim ne želim da umanjim pravo crnogorskih Atlantista da budu na platnom spisku američke ambasade, ali i NATO-a”, naglasio je Dajković.

U ime Pokreta on javno poziva članove Atlantskog saveza, ali i sve ostale pobornike sličnih stavova, da javnosti predoče jasne dokaze da je Pokret za neutralnost finansiran od strane Rusije i ruske ambasade, ali i bilo kog drugog subjekta u Crnoj Gori.

“U suprotnom, ove gnusne spinersko-informerovske insinuacije će biti osnov za podizanje tužbe”, najavio je Dajković.

Nadalje, tvrdi on, uzroci ljubomorne reakcije Atlantskog saveza su više nego jasni.

“Naime, performans ispred Skupštine koji je uzdrmao crnogorsku javnost, ali i region, je koštao svega 10 eura”, istakao je Dajković.

Sa druge strane, podsjeća on, proslava NATO rođendana u Podgorici je prema zvaničnim izvještajima koštala građane Crne Gore ogromnih 20.000 eura.

“I to samo jedna od njihovih promotivnih akcija. Dakle, ni pored basnoslovno skupe kampanje, promoteri NATO-a nisu uspjeli da prebace postotak podrške preko 35, što je bila i glavna primjedba potpredsjednika Amerike, Džozefa Bajdena. U demokratskim i razvijenim zemljama, ovako neuspjela kampanja bi bila, u najmanjem, povod za podnošenje ostavke nacionalnog koordinatora i drugih promotera NATO-a”, kazao je Dajković.

On se osvrnuo i na tezu Atlantskog saveza da je Pokret za neutralnost performansom izazvao ISIL.

“Dovoljno je reći da organizacija koju oni zastupaju (NATO), ne samo da crta metu na građane Crne Gore, već i priziva taj isti ISIL, ali i ostale zemlje sa kojima NATO ratuje. Poručujemo atlantistima Crne Gore da nije Pokret za neutralnost stvorio ISIL i prozrokovao najveću seobu naroda današnjice, već upravo – NATO”, naglasio je Dajković.

U konačnom, ističe on, ako iko na svijetu izaziva ISIL, izaziva ga NATO.

“U prilog toj tvrdnji idu i nedužni građani članica NATO-a, poput Hrvata Salopeka i novinara francuskog magazine Šarli Ebdo, koji su nedavno stradali, upravo od ISIL-a. Pokret za neutralnost predlaže Atlantskom savezu da nastavi da angažuje Mimu Karadžića i slične grubijane domaćeg glumišta, a mi ćemo nastaviti da se bavimo ozbiljnim problemima crnogorskog društva. Bez ikakve nadoknade”, zaključuje Dajković.

Send this to a friend