Politika

Pokret za neutralnost u posjeti primorju: Raspisati referendum za NATO

Svrha posjete je, ističu u ovoj NVO, bila predstavljanje plana i misije Pokreta u narednom periodu.

Predstavici Pokreta su predstavili plan koji žele sprovesti u djelo, a to je zalaganje, najprije, za formalno pravno raspisivanje referenduma, a onda zalaganje da isti protekne u slobodnim i demokratskim uslovima.

“S tim u vezi, među prisutnima na sastancima postignuta je saglasnost da se u narednom periodu krene u kampanju promovisanja kako ideje koncepta neutralnosti, tzv. “irlandizacije Crne Gore”, tako i kampanju za slobodni referendum. Naravno, bilo je riječi i o trenutnoj političkoj situaciji, pogotovo u onom dijelu koji se tiče farsičnosti izbornog procesa i cirkusa koji se zove prelazna vlada”, ističu u Pokretu.

Predstavnici Pokreta su razgovarali sa studentima iz Kotora i Herceg Novog i krenuli u rekonstrukciju tima Studetentske asocijacije Pokreta za neutralnost.

“Ovim se nastavilo sa radom na arhitektonici sopstvene organizacije, ali i na širenju ideja koje se žele usvrhoviti. U narednom periodu Pokret će formirati niz tijela za određena društveno – politička pitanja i posjetiće gradove srednje i sjeverne regije Crne Gore. Referendum je počeo!”, poručuju u Pokretu.

 

Send this to a friend