Politika

Poslanici DF-a spriječili komunalne inspektore da uklone binu i šatore

“Komunalni inspektori Glavnog grada su danas, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i izdatim rješenjem, pokušali da uklone nelegalne objekte sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, koji svakodnevno prave velike probleme u funkcionisanju grada. U tome su fizički spriječeni od strane organizatora sprotesnog skupa, čime su se stekli uslovi za inoviranje zahtjeva prema Upravi policije za asistenciju prilikom uklanjanja nelegalnih objekata”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Demokratskog fronta kazali su da je komunalna policija danas došla da ukloni šatore i binu uz asistenciju većeg broja komunalnih radnika, vatrogasaca, hitne pomoći i većeg broja policajaca, prenosi agencija MINA.

“Poslanici DF-a su izašli ispred njih i prenijeli poruku skupa da je ovo slobodna teritorija koju ćemo svi zajedno braniti i da im nije dozvoljeno zadržavanje i realizacija njihove namjere da uklone šatore i binu sa bulevara”, kaže se u saopštenju.

Poslanici DF-a su ih pozvali da napuste taj prostor što su oni i uradili. 

“Istovremeno, poslanici DF-a su okupljenim demonstrantima poručili da će ostati na ovom mjestu do ispunjenja političkih zahtjeva makar to trajalo i 100 dana, jer formiranje prelazne vlade i organizacija i održavanje prvih pravičnih izbora nemaju alternativu, nezavisno od bilo kakvih rešenja koje donose komunalna policija i druge službe”, rekli su iz DF-a.

Protesti Demokratskog fronta počeli su 27. septembra, a organizatori traže formiranje prelazne vlade i održavanje fer, demokratskih i slobodnih izbora.

Mediji su danas objavili da komunalna policija, ako fizički bude spriječena da ukloni binu, šatrore i ostali mobilijar sa bulevara kod parlamenta, stiče pravo da od policije traži asistenciju.

“Komunalni policajci moraju dokazati da su pokušali da izvrše rješenje i da su spriječeni. Tada se obraćaju nadležnom centru bezbjednosti CB sa dokazom da su spriječeni, a CB donosi akt kojim ih obavještava da će asistirati u roku koji, osim u izuzetnim situacijama, može biti kraći od pet dana”, kazali su iz policije.

Send this to a friend