Politika

Pozitivna: Tužilaštvo da ispita tri “nezavisna”odbornika u Budvi

“Ovi odbornici su u ovom, po brojnim elementima, korupcionaškom poslu bili u obavezi da obezbjeđuju većinu u lokalnom parlamentu prilikom donošenja odluka od kojih su neke sada, na osnovu medijskih objava, posredno predmet obrade specijalnog tužilaštva. Time se stiču osnovane sumnje da se i oni mogu smatrati dio kriminalne grupe koje je nastojala da pribavi sebi posrednu materijalnu korist manipulišući svojom političkim pozicijom, odnosno uticajem”, saopšteno je iz Pozitivne.

U organizaciji i realizaciji ovog korupcionaškog projekta je, kako tvrde u Pozitvnoj, od samog početka uključen visoki funkcioner DPS-a koji je u kontinuitetu “uz pomoć lukrativnih radnji omogućavao povlašćen položaj te time i materijalnu i nematerijalnu korist za odbornike koji su mimo izborne volje građana omogućavali nelegitimnu većinu u budvanskom parlamentu”.

“Rasvjetljavanjem ovog slučaja, sudstvo i tužilaštvo imaju jedinstvenu priliku da ogole mehanizme političke korupcije i time pomognu uspotavljanje pune valdavine prave i demokratizaciji crnogorskog društva”, poručili su u Pozitivnoj.

Send this to a friend