Politika

Prebrojavanje u NOVA-oj: Ko sve ide sa Danilovićem

Danilović je prije dva dana podnio ostavku na sve funkcije u NOVA-oj i najavio da prelazi u Demos, novu političku stranku Miodraga Lekića, kojoj će se pridružiti i poslanici Zoran Miljanić i Radovan Asanović. Od istaknutih članova GO, sa Danilovićem u Demos će iz Podgorice, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, preći bivši šef odborničkog kluba Goran Radonjić, predsjednik mladih Boris Pejović, odbornica Branka Bešović kao i funkcioneri GO iz Podgorice Slaven Kraljević, Dragan Mitrović i Rajko Stevanović. Uz Slavišu Čurovića i Maju Vučelić u pitanju će biti respektabilan odbornički klub u Skupštini Glavnog grada od pet odbornika.

Izvor Pobjede blizak Daniloviću je kazao da je realno da 30-ak članova GO NOVA-e pređe u Demos.

“Računica je prosta. Za zaključke Andrije Mandića od 111 članova glasalo je 79, a protiv 12. Troje je bilo uzdržano. Dakle, ostalo je još 17 članova GO od kojih će najmanje polovina podržati Gorana Danilovića”, rekao je izvor Pobjede.

Danilović je u prvoj izjavi za medije, nakon što je pismom obavijestio Andriju Mandića da napušta NOVA-u, kazao da računa najviše do jedne trećine GO, ali je i priznao da je doživio ubjedljiv poraz dvotrećinskom većinom.

“Moj izbor je novi put, ali sa provjerenim i osvjedočenim prijateljima. Crnogorsko-srpsko pomirenje ostaje ključni izazov i cilj mojeg budućeg političkog djelovanja”, naveo je Danilović u pismu Mandiću, koje je juče objavio na svom Facebook profilu.

Pored Podgorice, Danilović računa i na članove Glavnog odbora iz Bara i Pljevalja, gdje bi trebalo da bude njegovo uporište zbog Milana Lekića za koga se smatra da je odan bivšem zamjeniku predsjednika stranke.

“Milan Lekić se nalazi pred dilemom, ali očekujemo njegov prelazak u Danilovićev tabor”, rekao je izvor lista.

Bivši zamjenik predsjednika NOVA-e računa i na odbore u Baru i Bijelom Polju, gdje ga je podržao član GO Predrag Terzić kao i 15 članova iz tog grada. Na glasanju na sjednici GO troje članova iz Bara je podržalo Danilovića: Aleksandar Rakočević, Savo Vujošević i Ranka Šljivančanin.

“Rakočević je predsjednik barskog odbora Nove i veoma uticajan među članstvom. Očekujemo da on povuče dosta članstv”,  rekao je izvor Pobjede.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
 potpukovnik Momir Kažić
Gost
potpukovnik Momir Kažić

Predrag Terzić iz BijelogPredrag Terzić iz Bijelog Polja je bio član skoro svake poznate i malo poznate partije.Krajnje sumnjiv tip.Iz Nove treba da budu srećni što je takav čovjek otišao.U Bijelom Polju odbornički klub Df-a ostaje jedinstven a Slavko Fuštić,predsjednik opštinskog odbora Nove je uz Andriju Mandića.Ja sam vojno lice u penziji i nisam član nijedne partije ali sam opoziciono… Više »

BP
Gost
BP

Bezvezni spin tekst, 95 odsto
Bezvezni spin tekst, 95 odsto bjelopoljskog opštinskog odbora Nove je uz Mandića

Anonimni
Gost
Anonimni

Haha, kakav tekst, Danilović
Haha, kakav tekst, Danilović je ostao u ubjedljivoj manjini i to ne može ispraviti ni udba, ni prva ni druga familija

blok v
Gost
blok v

U Novoj će ostati samo
U Novoj će ostati samo zatucani penzioneri. Ako želi da sačuva biračko tijelo Mandić za zamjednika mora postaviti kapetana Vuletića.

Send this to a friend