Politika

Pred Lekićem jasan cilj: Nov front ili fajront

U ovom trenutku Demos samo zbunjuje opozicione glasače. Nije jasno da li se radi o partiji ili nekom novom političkom savezu, ali je jasno da bez udruživanja opozicije vlast može biti mirna. Znači pred Lekićem je jasan cilj: Ili novi front ili fajront, pišu Dnevne novine.

Visoki funkcioner ove partije (ili koalicije) Goran Danilović kaže da je Demos prijavljen kao politički subjekt, odnosno kao stranka sa statutarnim ovlašćenjima.

“Ne kažem da u budućnosti ne može biti i koalicija. U ovom trenutku, Demos je partija sa preciznim stranačkim programom, a od toga šta će se dešavati u budućnosti zavisi da li će na izborima nastupiti kao koalicij a koj a podrazumijeva da i drugi politički subjekti zadrže autonomnost”, kaže Danilović.

Politička analitičarka Daliborka Uljarević je optimista i kaže da opoziciona scena sada ima više aktera koji će ostvariti parlamentarni status, te ako bude potrebne koordinacije u djelovanju, neophodnog ukrupnjavanja na zajedničkim građanskim izbornim listama, sa znatno većim kadrovskim potencijalom, opozicija može ostvariti dobar izborni rezultat.

Send this to a friend