Politika

Predstavljao se kao aktivista DF-a pa skupljao potpise za Lekića

„Aktivista Demosa uhvaćen je u pokušaju obmanjivanja građana. Mladi aktivista Filip Jokić, posljednjih dana bio je aktivan na terenu, sakupljajući potpise za ovu vladajuću partiju. Međutim, usljed slabog odziva, mlađani aktivista je došao na ideju da potpise za vladajući Demos sakupi lažno se predstavljajući kao aktivista opozicionog DF-a i saopštavajući da potpise uzima za Demokratski front. Na taj način, napravljen je grub faul prije nego je izborna utakmica i počela“, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta, piše Pobjeda. 

Po Zakonu o izboru poslanika i odbornika da bi poslanička lista bila ovjerena i predata potrebno je da je potpisom podrži 0,8 odsto od ukupnog biračkog tijela ili nešto oko 4.200 birača. Novim odredbama zakona potpisi se mogu prikupljati i na terenu.

„Iako neiskusan, mladi aktivista je, očigledno, prepoznao snagu i popularnost DF-a kod građana, koji se svakog dana u sve većem broju vraćaju ,,kući“ pravoj opoziciji koja će ekonomski oporaviti Crnu Goru nakon 16. oktobra“, navodi se u poruci.

Iz Demosa su optužbe iznesene od strane Demokratskog fronta nazvali neozbiljnim.

„To su netačne i neozbiljne optužbe. Istina je da DF nudi našim članovima da budu anketari i nude im određena novačana sredstva za to“ rekao je Pobjedi izvor iz Demosa.

Medijska prepucavanja između dvije političke grupacije traju već danima a intenzivirana su nakon odluke Demosa da ostane u Vladi izbornog povjerenja.

Send this to a friend