Politika

Predstavnice SD učestvovale na Korčulanskoj ljetnjoj školi

Tema ovogodišnje škole je, kako dodaju, bila izbjeglička i migrantska kriza iz rodne perspektive, a neke od panelistkinja su bile poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon, predsjednica Foruma žena PES-a  Zita Gurmai, zamjenica generalnog sekretara Marije Laffeber ipredsjedavajuća Mreže za rodna pitanja Centralne i Istočne Evrope Daša Šilović.

“Tokom tematskih sesija razgovaralo se o značaju rodnog pristupa migrantskoj krizi, ali i ulozi žena politici, kao i potrebi kreiranja rodno senzitivnih politika u svim oblastima. Istaknut je i problem jačanja desničarskih partija u Evropi, kao i potreba snažnijeg i kooridinisanijeg odgovora socijaldemokratije na taj izazov. Dogovorene su i aktivnosti za naredni period, koje će se prvenstveno odnositi na još bolje umrežavanje ženskih partijskih organizacija u region, a u kojima će Forum žena Socijaldemokrata uzeti puno učešće”,saopšteno je iz SD-a

Cijeneći međunarodnu saradnju, koju kako dodaju iz SD-a, uspješno razviju, zadovoljni su što će razmijenjena iskustva moći da iskoriste u predstojećoj predizbornoj kampanji, nakon koje će kako tvrde, biti garant političke stabilnosti u Crnoj Gori.

 

Send this to a friend