Politika

Primjena sporazuma SDP-a i DPS-a osnov legitimiteta Vlade

Na sjednici  je konstatovano i da je predsjednik partije obavezan da uputi zahtjev  predsjedniku 40. Vlade Crne Gore o popuni potpredsjedničkog i ministarskih mjesta u Vladi, koji, kako se navode, shodno koalicionom sporazumu između SDP i DPS, pripadaju Socijaldemokratskoj partiji.

Glavni odbor poziva i sve bivše članove koji su na funkcijama po prijedlogu SDP-a da vrate svoje mandate Partiji koja ih je delegirala, dodaje se u saopštenju te partije.

Na sjednici je za novog generalnog sekretara Socijaldemokratske partije jednoglasno izabran bivši ambasador u Turskoj i jedan od osnivača SDP-a  Ramo Bralić. U Predsjedništvo su izabrani generalni direktor Direktorata za upravne unutrašnje poslove Abid Crnovršanin,  i savjetnik u klubu poslanika SDP-a Bojan Zeković, dok je na funkciju poslovnog direktora partije reizabran  Danilo Mirotić. 

Glavni odbor je takođe razmotrio situaciju o stanju članstva u periodu nakon Kongresa i konstatovao da je od 10.700 članova, nakon odlaska dijela funkcionera, partiju napustilo 478 članova.

 

Send this to a friend