Politika

PUPI: Penzioneri 1. maj dočekuju u siromaštvu i socijalnoj nesigurnosti

Kako je kazao, PUPI će podržati Osnivačku skupštinu Radničke partije Janka Vučinića koja je po sadržini i suštini svog programa drugačija od svih do sada osnovanih.

“Nekada smo živjeli organizovanije i bolje. Fabrike, škole, fakulteti, naučne institucije, ustanove kulture, bolnice, sportske hale i stadioni bili su radnički. Radno mjesto bilo je sigurno, liječili smo se i školovali besplatno. Penzioneri su solidno živjeli od svoje penzije. Niko nije bio bez sigurne socijalne zaštite. Nasilja i kriminala skoro da nije ni bilo, slobodno smo se kretali ulicama i parkovima. Bezbrižno smo živjeli u svojim  kućama i stanovima. Danas je sve to od  aktuelnog režima  uništeno  i stavljeno pod dominacijom kriminala i korupcije i čvrstom  nemoralnom rukom gospodara Crne Gore”, smatra Vuletić. 

Prema njegovim riječima, penzioneri s pravom traže korjenite promjene, slobodne, fer i demokratske izbore, kao i društvo koje će biti pravednije, humanije i bogatije.

“Zagovornici takozvanog Liberalnog kapitalizma obećavali su velike plate, visok standard i opšte blagostanje, što je, u stvari, bila velika prevara. Programska opredjeljenja Demokratskog fronta i zahtjeve da se dođe do prelazne vlade, kao preduslova za stvaranje uslova za slobodne, fer i demokratske izbore treba bez odlaganja ostvariti. U vezi sa tim Demokratski front je 26. aprila ove godine, usvojio jasne smjernice i obaveze u vezi sa tim, spremajući se i za ulične proteste. Na nama je da to mijenjamo, a i neodložno da stvorimo uslove za to. Sjetimo se te 1886. godine kada su radnici Čikaga proklamovali radničke zahtjeve koji nažalost ni do danas nijesu ostvareni, a naša zemlja se vratila nazad, skoro na te davne čikaške dane”, podsjetio je Vuletić. 

On je najavio da će se PUPI pridružiti protestu u Nikšiću koji organizuje Radničika partija 1. maja i apelovao na penzionere i invalide da se priključe istom. 

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Najvjerniji milovi glasaci,
Najvjerniji milovi glasaci, preciznije oni koji su ga prije 25 godina doveli na vlast. Mislim da i to sto dobijaju je puno nakon prethodno navedenog. Time su unistili mladost jedne generacije i nazalost mnogo vise od toga.

Hep.C
Gost
Hep.C

Čemu kukanje jeli dobijaju svake četvrte godine po 50eura.
Čemu kukanje jeli dobijaju svake četvrte godine po 50eura.

Send this to a friend