Politika

Radenović: Funkcionisanje danilovgradske MZ Kosovi Lug je nelegalno i netransparentno

Ona je podsjetila da je Klub odbornika SNP-a godinama ukazivao na kršenje Odluke o mjesnim zajednicama i izbjegavanje formiranja istih na područjima danilovgradske opštine na kojima je postojanje najznačajnijeg oblika lokalne samouprave, a to su teritorije Kosovog Luga, Novog Sela i Spuža.

“Smijenjeni glavni administrator, sada novi sekretar za opštu upravu Ratko Lakić izgleda da je odlučio da nelegalno funkcionisanje mjesne zajednice Kosovi Lug vrati u, za njega, „legalne okvire“ na način što će organizovati zbor građana da niko ne zna i izvršiti izbor organa mjesne zajednice iz reda članova mjesnog odbora DPS-a. Klub odbornika SNP pita ko je despot u postupku izbora organa Mjesne zajednice Kosovi Lug, odnosno ko je dao nalog da se sprovedu izbori u kojima su mještani tog područja posmatrani samo kao podanici, koji nemaju nikakva prava”, pita se Radenović. 

Prema njenim riječima, to su ili predsjednik Opštine Branislav Đuranović sa svojim sekretarom ili nova predsjednica Opštinskog odbora DPS-a, do sada dugogodišnja v.d. predsjednica MZ Kosovi Lug Zorica Kovačević.

“Imajući u vidu najavu ko će biti novi predsjednik mjesne zajednice svakako su bili saglasni. Voljeli su gore pomenuti predstavnici vlasti i do sada prošetati Kosovim Lugom kada se poslije niza godina asfaltira par stotina metara puta ili pokrene neki seoski vodovod i ovjekovječiti ta „dostignuća“ 21. vijeka fotografijom. Sada su našli način da naprave organe mjesne zajednice isključivo u svojoj režiji, koji će biti šalter DPS-a preko koga će samo njima podobnim građanima rješavati probleme. Ti građani morati biti svjesni koliko treba da budu zahvalni Đuranoviću i Kovačević, kad dobiju vodu, struju, put ili tek kad zasluže da im novim kamionima Komunalnog preduzeća odvezu smeće”, navela je Radenović. 

Kako je dodala, razlog reagovanja Kluba odbornika SNP-a jeste da upozore mještane Spuža i Novog Sela da povedu računa da se i njima isto ne desi, odnosno da samo jednog jutra ne saznaju da su preko noći izabrani organi mjesne zajednice. 

“Novi sekretar Lakić na vrlo „javan“ način oglašava zbor građana, to jest okači plakat pred veče, a ujutru ga skine, valjda da ne gori papir na velikim vrućinama”, poručila je Radenović. 

 

Send this to a friend