Politika

Radmila Čagorović na čelu Asocijacije žena SNP Podgorica

Čagorović je član Glavnom odbora partije i potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada.

“Značajno prisustvo žena na sjednici dokazuje da pripadnice ljepšeg pola u SNP-u prepoznaju stranku koja je posvećena afirmaciji žena, kao stuba društva koje teži prosperitetu i napretku. U našem društvu ogroman broj žena nije egzistencijalno obezbijeđen, ali su ohrabrene činjenicom da je SNP uvijek imala sluha i osjećaja za tu populaciju, koja je uvijek spremna da svojim prisustvom u organima partije i zainteresovanošću mijenjaju stanje u zemlji”, kazali su u SNP-u.

SNP insistira da se politika rodne ravnopravnosti ne svodi samo na deklarativna zalaganja, već na punoj društvenoj uključenosti žena, na ravnopravnim uslovima za zapošljavanje i ostvarivanju svih drugih ekonomskih i socijalnih prava. 

“Zalažemo se za ravnomjerno učešće žena na najvažnijim mjestima donošenja važnih političkih i ekonomskih odluka, nikada ne zanemarujući činjenicu da su žene većinska populacija u Crnoj Gori”, poručuju u SNP-u.

Na sjednici Odbora Asocijacije žena SNP Podgorica za potpredsjednice izabrane su Ana Nikolić i Vidra Popović.

Sjednici je prisustvovalo i rukovodstvo Odbora SNP Glavnog grada  na čelu sa predsjednikom  Dragan Ivanovićem, kao i potpredsjednici Spasoje Papić i Dejan Mešter, predsjednik Odbora mladih SNP Podgorica Bogdan Božović i predsjednik Odbora SNP Tuzi Kolja Ljuljđuraj.

 

Send this to a friend