Politika

Radulović: Članstvo Crne Gore u EU stići će brzo, taman na vrijeme

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Vladimir Radulović ističe da ćemo narednih dana slaviti vrijednosti koje su ujedinile Evropu; slavićemo zajedničke uspjehe, napore da društvo učinimo boljim.

“”Reformama koje sprovodimo u različitim oblastima, negdje brže a negdje sporije ali u cjelini ozbiljno i odgovorno, pokazujemo odgovornost da crnogorsko društvo dalje razvijamo i tranformiše, dugoročno obezbjeđujući bolje i kvalitetnije uslove za život. Uspjesi koji bilježimo predstavljaju uspjeh regiona ali i Evrope; kao i neuspjesi“, naglašava Radulović, prenosi radio Antena M.

Radulović napominje da, na putu ka punopravnom člantsvu, prihvatamo okvir koji na najboji način čuva tekovine Crne Gore ali i usmjerava naš demokratski razvoj. Zato nam je, dodaje, članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj.

“A ono će zapravo stići brzo, tačno kad mu je vrijeme. Kad Crna Gora bude spremna za EU a EU za nas“, kaže Radulović.

Devet maj proslavlja se kao Dan Evrope u znak sjećanja kad je 1950. francuski šef diplomatije Robert Šuman predložio Deklaraciju kojom je počet proces evropske integracije.

Šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič zato navodi da je to važan dan za EU.

“Ali i za države članice ali i za Crnu Goru koja će jednog dana, mogu reći uskoro jer vrijeme brzo prolazi, postati članice Evropske unije“, ističe Drobnič.

U susret proslavi tog velikog evropskog datuma, u Podgorici će biti organizovano nekoliko kulturnih i zabavnih događaja koji za cilj imaju da građanima približe vrijednosti i identitete članica evropske porodice. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posmatrac62
Gost
Posmatrac62

Sjajan govor sjajnog čovjeka
Sjajan govor sjajnog čovjeka i vrhunskog profesionalca u svom poslu, kad bi imali više takvih i Crna Gora bi brže ušla u EU.

Send this to a friend