Politika

Radulović: SD zna kako da uvede red u budvanski turizam

On ističe da će sa konkretnim rješenjima u budućoj vlasti voditi modernu i efikasnu politiku za razvoj Budve kao cjelogodišnje turističke destinacije visokog kvaliteta.

Socijaldemokrate su danas predstavile svoj program u Budvi, poručujući da pored postignutih rezultata i konkretnih rješenja za nastavak razvoja turizma kao najuspješnije grane crnogorske ekonomije, prepoznaju i ključne nedostatke u Budvi, koje će rješavati u budućoj vlasti.

“Naš program je usmjeren na održiv razvoj turizma, kao najbolji način za stabilna i kvalitetna radna mjesta, koji će nuditi veće šanse za mlade u našem gradu. Kako zbog kvalitetnije usluge za naše goste, tako i za uključivanje lokalnog stanovništva u razvoj turizma visokog standarda, vrlo je bitno, da regulišemo problem buke, koja smeta i našim građanima i gostima, koji se godinama žale na ovaj problem. U budućoj vlasti striktno ćemo primenjivati Zakon o zaštiti od buke i akustično zoniranje, kako bismo ostvarili pravo na odmor i mir lokalnog stanovništva i turista. Pored toga rješavaćemo problematiku privremenih objekata, koji danas uništavaju atraktivnost priobalnih područja, tako, da ćemo postaviti tipski izgled ovih objekata, kontrolisati propisane tehničke uslove za ugostiteljske usluge, zabraniti rad objekta bez fiskalnih kasa, regulisati šetališta i zonu morskog dobra bez nelegalnih objekata, te dozvoliti ugostiteljsku djelatnost u privremenim objektima samo na određenoj udaljenosti od stalne ugostiteljske ponude. Pored rješavanja pomenutih problema neophodne su i promjene u gradskoj upravi, koja mora biti profesionalnija, odnosno efikasnija i u potpunosti otvorena prema građanima. Zato ćemo otvoriti biro za komunikaciju sa građanima, koji će se baviti pružanjem svih informacija na jednom mjestu”, poručile su Socijaldemokrate. 

Send this to a friend