Politika

Radunović: Ne nasijedajte na pokušaj spašavanja kriminalizovane vlasti, smišljen u ANB laboratoriji

Prema njegovim tvrdnjama, mozak operacije pokušava da ostvari tri glavna cilja.

“Da stvori atmosferu u kojoj bi se ulazak Crne Gore u NATO doživio kao neminovnost, a svaki otpor toj ideji kao besmislen. Nešto slično kao pred referendum o nezavisnosti. Uz to, da lažnim podacima o podršci javnosti obezbijedi ispunjenje formalnog zahtjeva koji je pomenula pomoćnica američkog državnog sekretara Nuland, a pominju ga i neki dojučerašnji opozicionari kao uslov za podršku članstvu u parlamentu”, kazao je Radunović.

Dalje, on tvrdi da se istraživanjem nastoji urušiti legitimitet septembarskih protesta.

“Da Demokratskom frontu, inicijatoru velikog narodnog protesta u septembru, koji  gradjanima Crne Gore treba da obezbijedi organizaciju prvih slobodnih izbora, pokuša da uruši legitimitet i da ga predstavi kao nedovoljno potentnog za takvu akciju. Da novonastalim političkim subjektima pojačaju žeđ za izborima, kako bi u trci za što bržom izbornom verifikacijom svog postojanja prihvatili još jedne izbore u Đukanovićevoj režiji”, ističe Radunović.

Prema njegovim riječima, potpuno je jasno da je nemoguće uspostaviti tehnički sistem kontrole izbornog postupka koji kreativni režimski manipulatori, uvježbani u mnogobrojnim epizodama afere „Snimak“, nisu u stanju da obesmisle.

“Zato, ovo što rade poslednjih mjeseci je klasično “navlačenje” novih političkih subjekata, raspirujući njihove političke apetite putem lažnih anketa, kako bi još jednom ušli u postupak u kom je najvažniji ishod potpuno izvjestan – nastavak vlasti, odnosno tiranije Mila Đukanovića”, kazao je Radunović. 

Ističe da je elektronska identifikacija birača, na čijoj implementaciji svi insistiraju, neophodna, ali definitivno nije dovoljna.

“Ko god bude slavodobitno prihvatio elektronsku identifikaciju kao uslov navodno fer izbora, prihvata saučesništvo u izbornoj krađi u režiji režima. Aktuelna vlast će pravu suštinu ove nove mjere potpuno obesmisliti i pretvoriće je u svoju suprotnost – poslužiće kao dimna zavjesa za još jednu organizovanu pljačku izborne volje”, kazao je Radunović.

Zato, on poziva sve dobronamjerne političare, medijske poslenike, NVO aktiviste, a posebno obespravljene i osiromašene građane, da ne nasijedaju na “najnoviji pokušaj spašavanja kriminalizovane i korumpirane vlasti, smišljen u ANB laboratoriji”. 

“Posebna je odgovornost na nama opozicionim političarima, koji medjusobne teške i nekad neoprezno izgovorene riječi i optužbe, treba da izbacimo iz svog fokusa i posvetimo se opštenarodnom prioritetu – zbacivanju odnarodjenog, nedemokratskog i pljački sklonog režima, na prvim slobodnim izborima, organizovanim po standardima razvijene Evrope. Sve vas pozivamo da uzmete dio istorije koji vam pripada i da nam se pridružite na ulicama Podgorice 27. septembra. I na ulici i na bini ima mjesta za sve!”, poručuje Radunović.

Send this to a friend