Politika

Radunović: Nema uslova u vezi tehničke vlade

Poslanik Mladen Bojanić pozvao je DF da se izjasne u vezi sa tehničkom vladom i saopšte da li postavljaju neke uslove i jesu li spremni da toj vladi daju bezuslovnu manjinsku podršku.

“Konstituenti DF-a su formirali ovaj savez kako bi mobilisali sve raspoložive snage s ciljem rušenja režima Mila Djukanovića. Nikakve partijske kombinatorike ili lične ambicije nam nisu važnije od toga, jer smatramo da je ispunjenje ovog prioriteta preduslov bilo kakvih ozbiljnih promjena u Crnoj Gori“, saopštio je Radunović.

Zbog svega toga, kako je rekao, DF nudi formiranje tehničke vlade bez Demokratske partije socijalista DPS.

“Koja bi u kratkom roku, bez opstrukcija režimskih funkcionera, na najefikasniji način obezbijedila uslove za fer i slobodne izbore. Ne postavljamo nikakve uslove, jer nas zanima samo jedno – pad Đukanovićeve vlade. Spremni smo da podržimo i manjinsku tehničku vladu, sastavljenu od ostalih stranaka koje se deklarišu kao opozicione, tako da niko animozitet prema DF-u ili nekom njegovom dijelu ili funkcioneru, ne može koristiti kao izgovor“, poručio je Radunović.

Kako je rekao, evo prilike da Socijalistička narodna partija, Socijaldemokratska partija SDP, Pozitivna, URA, Demokrate i Demos podijele sva mjesta u vladi.

“I da u kratkom roku, bez opstrukcija DPS-a i njegovih satelita, svi zajedno dođemo do što boljih uslova za slobodne i fer izbore. Valjda su sve ove stranke manje režimske od DPS-a, pa bi bilo logično da im je lakše da između sebe podijele funkcije, nego sa DPS-om“, kazao je Radunović.

Što se DF-a tiče, dodao je, oni će svoje pozicije zaslužiti na sljedećim izborima, “ako budu organizovani u skladu sa očekivanjima najvećeg dijela građana Crne Gore”.

Send this to a friend