Politika

Rakčević: Đukanović i Milić da dođu do rješenja

Rakčević je gostujući u emisiji “U centar” Televizije Crne Gore kazao i da je SNP-u ostavljeno jedno mjesto u Vladi. On očekuje i da premijer razgovorom sa liderom SNP-a Srđanom Milićem dođe do rješenja.

“Ja očekujem da će premijer u ova dva dana dati prijedlog i da će sjednica Skupštine biti održana u ponedjeljak ili utorak”, saopštio je Rakčević, prenosi portal RTCG.

On je ponovio da prvobitno, Sporazum o fer i slobodnim izborima nije potpisala Socijalistička narodna partija. Ističe da na primjerku sporazuma od 26. aprila nema potpisa SNP-a.

“Ja nemam informaciju, osim iz medija, da su oni potpisnici, imam primjerak Sporazuma gdje nema potpisa SNP-a”, kazao je Rakčević.

Navodi i da nije dobro što je dan pred sjednicu Skupštine, dostavljena i lista kandidata za ministre SNP-a.

“To je sporazum na kojem smo zajedno radili sa vladajućom partijom. Volju da uđe SNP je iskazao i DPS i svi ostali potpisnici sporazuma”, naveo je Rakčević i dodao da URA DEMOS i SDP imaju legitimitet da uđu u prelaznu Vladu bez SNP-a.

Rakčević je ponovio da URU ne interesuju ministarske fukcije i fotelje i dodao da kandidat za ministra rada Boris Marić, nije član URE, već nevladin aktivista.

“Nadam se da će Đukanović zajedno sa (Srđanom) Milićem i predstavnicima SNP-a naći rješenje i lično bi voljeli da SNP bude sastavni dio Vlade – mjesto je ostavljeno”, kazao je Rakčević i dodao da je princip bio da svako iz opozicije dobije po jedno mjesto u Vladi izbornog povjerenja.

Send this to a friend