Politika

Rakočević: Kolašin primjer nebrige državne vlasti za stanovništvo na sjeveru

Rakočević je kazao da se u sličnoj situaciji nalazi i Kolašin, koji se već godinama bori sa odlaskom, prije svega, mladih ljudi, što predstavlja jedan od najvećih problema te opštine.

“I u ovom gradu se desio scenario bahaćenja predstavnika državne vlasti na lokalnom nivou, koji su opustošili sve što je ulivalo nadu tim mladim ljudima za povratak u svoj rodni grad nakon završenih studija. Iako se Kolašin i dalje smatra velikim turističkim centrom sa ogromnim prirodnim bogatstvima, sve to pada u vodu, jer su oni svojom sebičnošću dozvolili da izgubimo možda i veće bogatstvo od toga, a to su mladi ljudi, koji je trebalo da budu stub našeg grada”, istakao je on.

Rakočević je dodao da, nažalost, sada na njihovom znanju i vještinama svoje uspjehe grade druga preduzeća u nekim drugim gradovima.

Prema njegovim riječima, nakon izgubljenih lokalnih izbora prije nešto više od godinu dana, svjesni situacije u koju su doveli svoj grad, većina članova prethodne vlasti je našla poslove u drugim gradovima i tako, bježeći sa mjesta zločina, sami pokazali da u Kolašinu skoro da nema više života.

“Prodajom opštinskih imanja, kao i svojom nesposobnošću da brojne investicije realizuju i tako makar daju neku nadu turističkom dragulju sjevera Crne Gore, doveli su ga na njegove zadnje izdisaje. Nakon prodaje te imovine i priliva novca u opštinsku kasu, nijedan ozbiljan projekat nije urađen, kako bi makar pokušali da riješe taj problem”, naglasio je Rakočević.

Demokrate su, stoga, pozvale Vrhovno državno tužilaštvo VDT da se ozbiljno uključi i ispita poslovanje prethodne vlasti, jer neko mora da snosi posljedice za štetu koju su nanijeli Kolašinu.

“Takođe, mi ćemo se i ubuduće truditi da ukažemo na sve nepravilnosti i probleme sa kojima se suočava naša opština”, zaključio je Rakočević. 

Send this to a friend