Politika

Resulbegović: Ulcinjski odbor SDP-a podržava Brajovića, to je istina a ne manipulacija

Podsjećamo da je sinoć nakon izborne Konvencije odbora SDP-a u Ulcinju predsjednik tog partijskog tijela Selim Resulbegović saopštio da „ na osnovu neskrivenog raspoloženja svih učesnika Konvencije, a pogotovo delegata za VIII Kongres, kandidat Ivan Brajović ima ogromnu podršku ulcinjskih socijaldemokrata jer je osoba koji garantuje dobre odnose i političku stabilnost partije”. 

Međutim, ubrzo je na izjavu Resulbegovića reagovao predsjednik kluba odbornika SDP Ulcinj i delegat na kongresu Skender Elezagić, koji tvrdi da na sinoćnjoj Konvenciji nije bilo izjašnjavanja o podršci kandidatima za predsjednika partije, niti je o tome uopšte raspravljano, što svakako pokazuje da Brajović nema jednoglasnu podršku ulcinjskog odbora SDP-a.

Reagujući na tvrdnje Elezagića, Resulbegocvić je večeras saopštio da je on na osnovu stava delegata koji će prisutvovati kongresu zaključio da aktuelni potpredsjednik SDP-a Ivan Brajović ima veliku podršku OO SDP-a Ulcinj.

“Znajući da prisutni delegati predstavljaju sva četiri mjesna odbora na teritoriji opštine Ulcinj, ispred kojih su delegirani delegate za VIII kongres i dajući apsolutnu podršku svojim izabranim predstavnicima nedvosmisleno me je ubijedilo da sa ovim činom delegati Konvencije daju ogromnu podršku Ivanu Brajoviću. Apsolutno je ispravan moj zaključak o javno izraženoj i jasnoj podršci kandidaturi Brajovića”, tvrdi Resulbegović.

On je naveo imena šest izabranih delegata od kojih su se, kako ističe Resulbegović,  pet jasno opredijelili za Brajovića. 

“Ovo je istina, a ne manipulacija. Znači moja konstatcija o većinskoj podršci svih prisutnih delegata na izbornoj Konvenciji je apsolutno tačna”, istakao je on.

Prema njegovim riječima ako je intencija Elezagića da prikaže da u OO SDP Ulcinji postoji podjela, Resulbegović tvrdi da nema.

“U SDP-u svaki pojedinac ima pravo na svoje mišljenje, stavove pa čak i zablude “, zaključio je Resulbegović.

Osim Brajovića za funkciju predsjednika SDP-a kandidovao se sadašnji lider stranke Ranko Krivokapić, a mediji su objavili da će se za perdsjednika SDP-a kandidovati i član Glavnog odbora SDP-a iz Plava dr Merdin Markišić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djurko
Gost
djurko

Bravo za Ulcinjski odbor SDP.
Bravo za Ulcinjski odbor SDP. Podrska IVANU BRAJOVICU

Send this to a friend