Politika

Ruska Duma predlaže radikalne mjere jer NATO poziva Crnu Goru

“NATO je u žurbi da primi Crnu Goru kao člana, posebno da bi potpuno zaštitio tu zemlju od uticaja Srbije sa kojom je nekada bila u zajednici”, naveo je Kalašnjikov, prenosi Radio Antena M.

Kako bi odgovorili na poteze NATO-a, ponekad je potrebno da donosite odluke u različitim oblastima, u područjima koja su značajna u našim odnosima sa Amerikom, na primjer, izlaz iz START.

“Takođe je moguće da zaustavimo saradnju u isporukama titanijuma SAD-u, koje su vrlo važne, Amerikanci se toga najviše plaše. Isto važi i za rakate, Amerika bruji sa razlogom zbog više od 40 raketa koje će nam, kako je rekao predsjednik Vladimir Putin, biti dostavljene do kraja 2015.”, navodi Kalašnjikov.

Kalašanjikov kaže da je vrijeme da ograniče mjere nuklearnog nadozora ali isto tako neprijatelj ne može da se kreće u njihovom nuklearnom prostoru.

Podsjetimo, tokom Globalnog bezbjednosnog samita u Bratislavi, Crnoj Gori je poslat jasan signal-da će biti sljedeća članica NATO-a, kako danas i piše moskovski dnevnik Komersant. 

Postoji jak razlog za Crna Gora postane sljedeća članica NATO-a, izjavio je nedavno i britanski premijer Dejvid Kameron.

Crna Gora će sigurno dobiti pozivnicu, rekao je i slovački predstavnik u NATO-u Tomas Valasek.

 

Send this to a friend