Politika

Šabović: Tražićemo naša ministarska mjesta, imamo kadar da odgovori svim zahtjevima

“SDP ne bi trebalo da ostane u Valdi ukoliko ovaj zahtjev ne bude ispunjen jer bi to značilo da premijer Milo Đukanović ne poštuje koalicioni sporazum DPS-a i SDP-a iz 2012. godine”, kazao je za TV Vijesti Džavid Šabović uz napomenu da iznosi lični stav.

On smatra da bi ukoliko se odbije zahtjev SDP-a trebalo otvoriti pitanje povjerenja Vladi, ali se plaši da može biti kasno.

“Predsjedništvo SDP-a zakazano je za sjutra u 14 sati, a Glavni odbor će biti održan sigurno do kraja jula. Naše pravo je da tražimo da nam se vrati ono što je naše”, istakao je Šabović. 

Prema njegovim riječima ti ministarski mandati su pripali SDP-u.

“Ne postoji valjda nezavinsi klub ministara, kao što u Skupštini postoji samostalni poslanik”, dodao je on.

Šabović je istakao da ukoliko premijer Đukanović odbije njihov zahtjev SDP nema šta da traži u takvoj Vladi i koaliciji, te da bi tada trebalo pokrenuti pitanje povjerenja Vladi.

“U normalnim državama to je korak koji slijedi, ako ne prihvati zahtjev da nam vrati naše ministarske funkcije”, istakao je Šabović.

On nije želio da otkriva koga će SDP predložiti za ministre za informaciono društvo i saobraćaja i pomorstva koje sada pokrivaju Vujica Lazović i Ivan Brajović.

“Partija odlučuje o tome koje ćemo ljude predložiti, imamo sijaset kandidata koji mogu da odgovore svakom pozivu”, zaključio je Šabović.

 

 

Send this to a friend