Politika

Šaranović: Omladina postala zamorčić eksperimenta marginalizacije svijesti

Kako ocjenjuje, niti jednom građaninu u Crnoj Gori nije neophodna potvrda da su šanse za razvoj i napredak mladih, kao jednog od temeljnih nosioca ukupnog društva, na jako oskudnom nivou.

“Naše okruženje, ovakvo kakvo jeste, karakteriše obilje socijalnih i ekonomskih anomalija, poremećeni vrijednosni sistem i odsustvo adekvatnog aktivizma mladih što na kraju mladog čovjeka dovodi u zabludu o tome kako bi izgledao zdravi ambijent u kome bi trebao da se razvija”, navodi on. 

Šaranović kaže da dok se u pasošu prosječnog crnogorskog studenta skuplja samo prašina, potomak visokog predstavnika Vlade po povratku sa prestižnih studija iz inostranstva, u društvu njemu sličnih pali duvan umotan u novčanici od 500 eura ne skrivajući se od očiju javnosti.

“Tiho pomirenje sa ovakvim društvenim i moralnim disbalansom dovodi mladog čovjeka sa početka do toga da člansku kartu partije na vlasti doživljava kao jedinu slamku spasa. Ali na kraju, sve je više onih koji postavljaju odlučno pitanje koja je to doza drskosti koju možemo ili ne smijemo da podnesemo? Nije li kucnuo čas da se mladi ljudi izbore za punopravni status u društvu? Nužnost je da se punim angažmanom mladih u dolazećem vremenu promjena, utiče na povećanje nivoa društvenog aktivizma i obezbijedi primjenjivost stečenog znanja”, konstatovao je on, dodajući da Demokrate žele dobrodošlicu svim mladim ljudima odlučnim u borbi za jednakost njihovih prava i stvaranje adekvatnih uslova za napredak i dostojanstven život.

Send this to a friend