Politika

Šćekić: Prijevremeni izbori u Beranama nemoguć scenario

Neke partije tvrde da građani u Beranama priželjkuju skraćenje mandata lokalne vlasti. Međutim, Šćekić tvrdi da građani ne očekuju da se izbori dese Očekujete li da se izbori u Beranama 16. oktobra.

“Građani to ne očekuju. Građani su legitimno na izborima dali povjerenje koaliciji “Zdravo Berane” i smatram da je to njihovo povjerenje u potpunosti opravdano. Ja bih prije rekao da pojedinci zbog svojih ličnih interesa i ambicija to priželjkuju”, saopštio je Šćekić.

“Siguran sam da se u skorije vrijeme to ne može dogoditi. S obzirom na to da je bilo nekih problema u okviru koalicije, tačnije u okviru DF-a, mi ćemo svakako obaviti na koalicionom nivou razgovore nakon kojih ćemo odlučiti šta ćemo dalje raditi. Jasno je međutim da mi nastavljamo da vršimo vlast i mimo donošenja određenih odluka. Svakako pojedinci moraju biti odgovorni za ono što rade”, kaže Šćekić.

Šćekić je u razgovoru za Portal Antena M saopštio da sprovode važne projekte, Vodovod za građane Donjih luga, Rženice, Kaludre na kojem bi trebalo da se radi i hidrocentrala. Od tog projekta bi Berane imalo značajne prihode, kaže Šćekić.

“Imamo i još neke projekte za koje smo dobili saglasnost od Ministarstva ekonomije, svi ti projekti minimum će opštini Berane donijeti 300 hiljada eura što je 30% kapitalnog budžeta opštine u ovom momentu. Svi koji bi to stopirali pokazali bi da su im sopstveni interesi ispred interesa građana. Ne radi niko u interesu građana ako zaustavlja milionske projekte. Ni jedna opština u Crnoj Gori nije u svom vlasništvu uradila minihidrocentrale da bi na taj način sredila svoje finansije i prihodovala. Obično su davale koncesije privatnim subjektima”, istakao je on. 

DPS je ustvrdila na Dan opštine Berane da je koalicija “Zdravo Berane” nespremna i nesposobna za vršenje vlasti, odnosno za vođenje grada. Komentarišući takve ocjene, Šćekić je rekao da je DPS pokazao šta može u prethodnih osam godina.

“Ostavio je mnogo problema, dugova i nijedan riješeni projekat. Suvišno je pričati da bi dobili izbore da su dobro radili. Prevršili su svaku mjeru u neradu, neodgovornosti, nepotizmu, korupciji pa su građani dali glas našoj koaliciji”, dodao je on.

On je rekao da je netačna ocjena da će 2016. u Beranama biti obilježena nizom nerealizovanih projekata.

“Mnogo je projekata koji su ili završeni ili će tek da se završe tako da su ocjene DPS-a neosnovane”, saopštio je Šćekić.

Opština Berane prije nekoliko dana proslavila je svoj Dan, a Šćekić je zaovoljan postignutim.

“Zadovoljni jesmo, i nećemo stati tu. Možemo napisati knjigu u tri toma o tome šta smo sve uradili otkako smo stupili na funkciju prije dvije i po godine. Iako je bilo mnogo problema završen je Vatrogasni dom, tu smo imali mnogo problema ali smo uspjeli da završimo projekat. Brojne ulice smo sanirali, sportska dvorana bila je potpuno ruinirana, sada je 90% završena. U oktobru očekujemo stavljanje tog objekta u funkciju. Grad je čist”, ističe Šćekić.

“Život se ne završava kada se završi izborna kampanja i nakon nje treba pogledati građane u oči”, zaključio je Šćekić.

Send this to a friend