Politika

SD Budva: Kvalitetna zdravstvena zaštita uslov da grad bude svjetska turistička destinacija

“U našem izbornom programu posebnu pažnju smo posvetili sistemu organizacije zdravstvene zaštite u Budvi, koji je odavno zastario i neadekvatan je za moderni turistički centar i njegovu razvojnu dinamiku. Potpuno svjesni  činjenice da Budva u okruženju od 30 kilometara ima tri bolnice – Kotor, Cetinje i Bar, kao i da stanje u zdravstvu i na nivou države treba unapređivati, smatramo da je nerealno očekivati da naš grad dobije bolnicu sa porodilištem”, kazao je Krivokapić. 

Međutim, dodaje on, insistiraće na rekonstrukciji postojećeg Doma zdravlja.

“Služba Hitne pomoći biće osavremenjena i kadrovski pojačana, a vozni park povećan sa najmanje tri vrhunski opremljena vozila. Poseban naglasak stavićemo na stvaranje uslova za obezbjeđivanje brzog helikopterskog prevoza pacijenata u sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori”, istakao  je Krivokapić.

Kako zaključuje, Socijaldemokrate vjeruju da će njihova namjera da poboljšaju život ovog grada biti prepoznata, te da će građani 16. oktobra podršku dati stabilnim i dosljednim ljudima, koji se nalaze na listi “Socijaldemokrate Crne Gore – Žarko Radulović – Dosljedno za Budvu” pod brojem 10.

 

 

 

Send this to a friend