Politika

SD: Krivokapić socijaldemokratsku ružu zamijenio kokardom

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je sinoć u Bijelom Polju da mogu neki da se zovu ovako ili onako, ali nikad neće biti socijaldemokrate.

Na to su iz SD poručili lideru SDP-a da “aluzije emeritusa na pernate životinje zaslužuju samo jedan odgovor – ko visoko leti, nisko pada“.

Na tu njihovu poruku reagovali su iz SDP-a, nazivajući Socijaldemokrate političkim satelitom instruisanim da blati Krivokapića i partiju.

Ponovo reaguju iz SD-a, izvinjavajući se crnogorskoj javnosti što su ogolili lik i djelo nesuđenog lidera opozicije, koji je socijaldemokratsku ružu zamijenio kokardom.

“Na taj način smo se usudili da udarimo na oličenje “demokratije i vladavine prava”, emeritusa koji je čak “riješio” i rusko-ukrajinsku krizu. Možda je mlađani sljedbenik emeritusa koji mu priprema saopštenja, u svom zanosu služenja šefu, slučajno otvorio dušu i priznao da su Socijaldemokrate osnovane. Na to će mu sigurno Gargamel i Azrael zamjeriti, ali će mu i oprostiti jer ako izgube i njega ostaše sami”, kazali su u SD-u. 

Poručuju da ih neće podsjećati na “demokratska” dešavanja na Kongresu.

“Ono što tu družinu u nestajanju najviše boli je odlazak većeg dijela aktivista i članova nekada časnog SDP-a u Socijaldemokrate Crne Gore. Za razliku od nas u SD-u gdje su svi naši članovi i simpatizeri vlasnici svog integriteta, u navedenoj družini svi su zatočenici “svjetskog lidera u demokratiji”, odnosno miritelja koji nakon uspješne sage sa rusko-ukrajinskom krizom, sada planira da isto tako uspješno riješi i ovu crnogorsku, koju je političkim lutanjem i koketiranjem sa svim i svačim sam izazvao. Ali na sreću demokratskog sazrijevanja Crne Gore, brzo će biti izbori nakon kojih će politička scena biti pročišćena i na njenu sreću lišena teorijskog i demagoškog naglabanja o demokratiji”, zaključuju u partiji Ivana Brajovića.

Send this to a friend