Politika

SD: O opsesiji novcem govore oni čiji se predsjednik obogatio prodajući zastave

U reagovanju na izjave Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija URA, Socijaldemokrate su istakle da milioni koje je Žarko Rakčević zgrnuo na antiratnom profiterstvu u “korumpiranoj” Crnoj Gori toliko zveče – da na njega više neće trošiti riječi. 

“Izuzetno bismo cijenili da nam “mali Dritan” objasni čija je mjera građanski pokret URA, imajući u vidu da su sačinjeni od otpadaka DPS-a, Pozitivne i nekad časnog SDP-a. Valjda je svima jasno gdje otpaci završavaju i koja je njihova mjera. Priznajemo da nam je nakon reagovanja “malog Dritana” trebalo pola sata da utvrdimo u ime koje partije govori, pošto ih svake godine mijenja, a s obzirom na to da je Milošu Konataru ovo tek peta, ispada da ih je najmanje jednom godišnje mijenjao”, naglasile su Socijaldemokrate.

Iz te partije su dodali da URA za snagu Socijaldemokrata ne treba da brine.

“Imali smo priliku da se izmjerimo na izborima u Tivtu, na koje URA nije ni izašla jer nije mogla da pohvata ni tridesetak ljudi koji bi bili na listi, dok je SD na istim izborima osvojio gotovo 800 glasova, pa predstavlja drugu najjaču partiju u toj opštini. Toliko o snazi”, poručile su SD. 

Oni su istakli da je čudno i to što Socijaldemokrate funkcionerskom partijom nazivaju oni koji su, čim im se ukazala prva prilika, utrčali u prostranstva Vlade Mila Đukanovića bez ikakvog izbornog legitimiteta, I prigrabili za sebe sve što se od funkcija dalo prigrabiti.

Nakon toga, kako su kazali, veoma je interesantno sa kojim tom zdravim snagama URA mašta da vrši vlast nakon izbora.

“Voljeli bismo da nam “mali Dritan” objasni ko su zdrave opozicione snage sa kojima planiraju da naprave čudo poslije izbora, kad ih gotovo čitava opozicija naziva najvećim izdajnicima u istoriji Crne Gore. Ako im je na to teško da odgovore, neka se makar izvine svim manjinskim narodima zbog toga što su sve nas za desetogodišnjicu nezavisnosti njihovi samospaljujući inetelektualci častili “epohalnim Rječnikom” kojim su pucali pravo u srce multietničke Crne Gore.  Što se “malog Dritana” tiče, ugasio je, ili je makar imao namjeru da to uradi, do sad četiri partije, pa ne sumnjamo da će i ovu, poslije oktobra”, zaključile su Socijaldemokrate.

Send this to a friend